NaslovnicaVijestiSimeone: Nema ništa ljepše nego igrati protiv najboljih na svijetu!

Simeone: Nema ništa ljepše nego igrati protiv najboljih na svijetu!

Danas je u Nyonu održan žrijeb parova četvrtine finala Lige prvaka. Čini se da je najbolje prošao Real Madrid koji je izvukao njemački Wolfsburg, dok će drugi madridski klub igrati veliki derbi protiv Barcelone.

MADRID, SPAIN - JANUARY 07: Head coach Diego Pablo Simeone of Atletico de Madrid encourages his team during the Copa del Rey Round of 16 first leg match between Club Atletico de Madrid and Real Madrid CF at Vicente Calderon Stadium on January 7, 2015 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Ovo je treća godina zaredom u kojoj je Atletico u četvrtifnalu dobio neku špansku ekipu. Barca i Ateltico su igrali i u sezoni 2013./14. kada je ekipa Diega Simeonea prošla dalje ukupnim rezultatom 2:1. U ostalim parovima se sastaju Bayern i Benfica, te PSG i Manchester City.

Simeone je komentarišući današnji žrijeb istakao da nije nezadovoljan, da nema ništa ljepše nego igrati protiv najboljih igrača na svijetu, ali i upozorio da se Barcelona mnogo pojačala u odnosu na njihov duel od prije dvije godine.

“Barcelona je naš najveći i veoma važan rival posljednjih godina. Istina je da u ovom trenutku razmišljamo samo o našem narednom rivalu, Sportingu, a što se tiče Barce, to je najbolja ekipa na svijetu. A da li postoji išta ljepše nego kada igrate protiv najboljih na svijetu? Nas to izuzetno uzbuđuje, jer volimo izazove”, rekao je Diego Simeone.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

“Barcelona je mnogo jači tim u nego onaj od prije dvije godine, imaju više mogućnosti, bolje igrača i jaču klupu. Bolje kontrolišu loptu i imaju konstantno dobrog Neymara i nevjerovatnog Luisa Suareza”, istakao je Argentinac.

Od kako je Luis Enrique došao na klupu Barcelone, Atletico nijednom nije pobjedio Katalonce, što će sigurno biti dodatni motiv temperamentnom Argentincu na klupi Atletica. Prvi meč ove dvije momčadi je na programu 5. aprila, dok se revanš igra osam dana kasnije na Vicente Calderonu.

Kladionica bet365 je rangirala Barcelonu kao glavnog favorita za osvajanje ovogodišnje Lige prvaka. Prema ovoj kladionici, koeficijent na pobjedu protiv Barcelone je 1.50, na nerješen rezultat 4.00, dok je kvota na pobjedu Madriđana 7.00.

Gfhlwgx

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!