NaslovnicaVijestiNemanja Vidić otkrio zašto je napustio Manchester United

Nemanja Vidić otkrio zašto je napustio Manchester United

Bivši igrač Manchester Uniteda Nemanja Vidić otkrio je razlog zbog kojeg se odlučio na odlazak sa Old Trafforda 2014. godine, izjavivši da je osjećao da je to pravi potez.

Nemanja Vidić otkrio zašto je napustio Manchester

Vidića je u Manchester 2006. godine doveo Sir Alex Ferguson, te je Nemanja zajedno sa Rijom Ferdinandom činio jedan od najboljih štoperskih parova u Premier ligi.

U tom periodu “Crveni vragovi” su nizali uspjehe. Osvojili su pet titula pravaka Premier lige, tri Liga kupa i Ligu prvaka, ali nakon svega toga srpski reprezentativac je odlučio otići.

David Moyes je zamijenio Sir Alexa krajem sezone 2012/13 nakon što je škotski stručnjak otišao u zasluženu mirovinu, i Manchester United od tada više nije bio isti. Moyes je dobio otkaz u aprilu 2014. godine nakon razočaravajuće sezone.

No, Vidić je dva mjeseca prije toga najavio da će napustiti klub na kraju sezone, a Manchester United je završio na vrlo lošem sedmom mjestu, iako su sezonu ranije osvojili ligu.

34-godišnjak je prešao u Inter u ljeto 2014. godine, a tokom zimskom prijelaznog roka odlučio je sporazumno raskinuti ugovor sa talijanskim klubom, a danas je otkrio da odlazi u mirovinu. Vidić se osvrnuo i na odluku o napuštanju Uniteda, izjavivši da je odlazak stigao u pravo vrijeme.

“Ponekad igrači biraju trenutke za koje vjeruju da su pravi za njih. Tako je bilo i kada sam napustio United i sada kad završavam karijeru. Ljudi me pitaju zašto, ali ponekad imate taj osjećaj da su to pravi potezi. Ne možete uvijek to objasniti, ali osjećate da ste u pravu.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!