NaslovnicaVijestiNemanja Vidić otkrio zašto je okončao profesionalnu karijeru

Nemanja Vidić otkrio zašto je okončao profesionalnu karijeru

Nemanja Vidić je jedan od najboljih srpskih igrača u posljednje vrijeme. Najveći ‘produkt’ Crvene zvezde još od generacije 1991. koja se popela na krov Europe i svijeta. Vidić je u nedavnom intervjuu odgovarao na pitanje novinara, među kojima je i bilo zašto je okončao profesionalnu fudbalsku karijeru.

Nemanja Vidić

“Bilo je pravo vrijeme, nisam mogao da pružim maksimum, bolje je da prestanem nego da se još više povrijedim. Dao sam najbolje godine u Engleskoj, nisam više mogao da budem na tom nivou zbog povrede”, rekao je Vidić, a potom pričao i o nekadašnjem saigraču Cristianu Ronaldu.

“Zabavan momak, pravio je i prihvatao šale na svoj račun, mada se neki put ljutio. Voli da igra, bilo je to sjajno gledati u svlačionici”, sjeća se Vidić, te dodaje:

“On je jedan od najvećih profesionalaca koje sam vidio. Uvijek je imao velika očekivanja i trenirao naporno. Veoma ga poštujem. On je primjer kako treba trenirati i živjeti. Od mene je bilo mnogo boljih igrača, ali nisu bili posvećeni, nisu davali sve od sebe. Ronaldo je napravio to što je napravio upravo zahvaljujući posvećenosti”, zaključio je bivši srpski defanzivac.

Vidić je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Jedinstva iz Užica, potom je prešao u klub iz istog grada, Slobodu, a zatim ga je primijetio najveći srbijanski klub, Crvena zvezda i dovela ga u svoje redove. Na ‘Marakani’ se zadržao od 2000. do 2004. godine, a onda je otišao u Spartak iz Moskve za 4,5 miliona eura.

Nakon svega godinu dana provedenih u Rusiji, dogodilo mu se nešto najvažnije u karijeri – transfer ni manje ni više, nego u slavni Manhester United gdje je jedno vrijeme činio stub odbrane sa Riom Ferdinandom i uopšte najbolji štoperski tandem na svijetu. Manchester je za njega izdvojio oko 10 miliona eura. Punih osam godina je proveo na Old Traffordu a onda se osjetio pad forme, a doduše tada je već imao 32 godine. Karijeru je završio u Interu iz Milana.

[su_netbet_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!