NaslovnicaVijestiNEMILE SCENE NAKON PORAZA PROTIV BETISA: Pique se posvađao sa Suarezom i...

NEMILE SCENE NAKON PORAZA PROTIV BETISA: Pique se posvađao sa Suarezom i Vidalom, evo što su rekli jedni drugima!

Barcelona je jučer pretrpjela neočekivan poraz na svom terenu protiv Real Betisa u 12. kolu La lige, kada su gosti iz Andaluzije slavili rezultatom 4-3. Tim Quiquea Setiena je stigao u vodstvo u 20. minuti, kada je gol postigao Junior Firpo na asistenciju Williama Carvalha, a već u 34. minuti su vodili 2-0, nakon što je gol postigao legendarni Joaquin na asistenciju bivšeg igrača Barce Cristiana Tella.

Pique se posvađao sa Suarezom

S tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a Katalonci su u nastavku bacili sve karte u napad, te su u 68. minuti smanjili zaostatak golom Lionela Messija iz penala, koji je iznudio Jordi Alba. Ipak, samo tri minute kasnije uslijedio je novi šok na Camp Nou, kada je novi gol za goste postigao Giovani Lo Celso na novu asistenciju Tella. U 79. minuti Blaugranu u igru je vratio Arturo Vidal, da bi već u 83. Betis postigao i četvrti gol preko Sergija Canalesa. Utješni gol, ujedno i svoj drugi na utakmici, za konačnih 4-3 u sudijskoj nadoknadi postigao je Lionel Messi.

Nakon završetka, tim Ernesta Valverdea je bio poprilično nervozan, a najviše Gerard Pique i Luis Suarez. Naime, kamere su uhvatile situaciju kada je Pique prišao Urugvajcu prilikom čega mu je ovaj navodno ljutito rekao: ‘sada ćeš me zaj***ti zbog dodavanja, ne igraj se sa mnom’, na što je defanzivac Barcelone mirno odgovorio ‘dobro, to je to’. Pique je također razmijenio nekoliko riječi i sa Arturom Vidalom, nakon što mu je upropastio priliku u samoj završnici da postigne gol za izjednačenje. Naime, rekao mu je: ‘ukoliko kažeš ‘moja lopta’ u redu je, ali to nisam čuo od tebe’.

Barcelona je ovim porazom sebi poprilično zakomplicirala situaciju u La Ligi. Iako je i dalje vodeća sa 24 osvojena boda, drugoplasirani Atletico Madrid, te trećeplasirana Sevilla sada zaostaju samo jedan bod za njima. S druge strane, Real Madrid je nešto kasnije slavio na gostovanju kod Celte rezultatom 4-2 i tako stigao na četiri boda zaostatka za Blaugranom, te nema sumnje kako će borba za prvaka biti neizvjesna do samoga kraja.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!