NaslovnicaVijestiNeobičan ritual Yerryja Mine na predstavljanju na Camp Nou

Neobičan ritual Yerryja Mine na predstavljanju na Camp Nou

Novo pojačanje katalonskog kluba, Kolumbijac Yerry Mina, imao je neobičan ritual na predstavljanju na Camp Nou, koje je posmatralo oko osam hiljada navijača na tribinama.

Vodeći tim La Lige, Barcelona, predstavila je novo pojačanje, mladog Kolumbijca Yerryja Minu. Jednog od najtalentovanijih štopera današnjice na Camp Nou dočekalo je nešto više od osam hiljada navijača katalonskog kluba.

Predstavljanju mladog Kolumbijca na Camp Nou prisustvovalo je preko osam hiljada ljudi, čak dvije više nego drugo najskuplje pojačanje u povijesti nogometa, a prvo u povijesti kluba Philippea Coutinha.

[su_no1forfootball]

Mina je u redove Barcelone stigao iz Palmeirasa za sumu od 12 milijuna eura.

U debitantskoj sezoni u Palmeirasu našao se u idealnoj momčadi godine, osvojivši naslov u brazilskom prvenstvu. Sa Blaugranom je potpisao petogodišnji ugovor, a izlazna klauzula iznosi 100 miliona evra.

Transfer glasine: Još jedan Engleski velikan se uključio u borbu za Alexisa, United dovodi lijevog beka, Chelsea kupuje napadača Barce

Pep Guardiola otkrio ime jednog igrača koji može dostići Messijev nivo

Mina, kao što je to radio i ranije u karijeri, poštovanje prema ovom klubu iskazao je skidavši kopačke pred ulazak na teren.

“Zašto sam bos izašao na teren? Pa u Bibliji postoji jedan citat: ‘Stani bos na tlo na kojem želiš uspjeti’, a ja definitivno ovdje želim uspjeti. Želim postati dijelom historije koja se u ovom klubu stvara već godinama unazad”, objasnio je Mina ovaj neobičan ritual.

“Ovo je ostvarenje sna. Uvijek sam radio naporno kako bih ostvario svoj san, a to je dolazak ovdje i uspio sam. Drago mi je što se nalazim u ovom okruženju i učinit ću sve kako bih sa ovim klubom osvojio veliki broj titula.”

“Uloga u klubu? Ovdje sam došao kako bih odradio posao kako treba i kako bih učio od najbljih u ovom poslu. Barcelona je ogroman klub i njeni igrači su najbolji na svijetu. Odmah su me lijepo dočekali i jedva čekam da počnem s treninzima.”

On je do sada za reprezentaciju Kolumbije odigrao devet utakmica i postigao tri gola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!