NaslovnicaVijestiNEOČAKIVANA REAKCIJA: Carragher otkrio kako su on i suigrači reagovali nakon odlaska...

NEOČAKIVANA REAKCIJA: Carragher otkrio kako su on i suigrači reagovali nakon odlaska Torresa u Chelsea za 50 miliona funti!

Mali broj igrača se kroz povijest tako brzo prilagodilo na način igre u Premier ligi poput bivšeg napadača Liverpoola Fernanda Torresa.

Reakcija igrača Liverpoola na odlazak Torresa

On je na Anfield stigao 2007. godine iz Atletico Madrida za 38 miliona eura, a samo godinu dana kasnije bio je smatran jednim od najboljih napadača na svijetu.

[su_bet365_koeficijenti]

U 102 nastupa u dresu ‘Redsa’, španjolski napadač je postigao 56 golova, te je postao jedan od miljenika navijača kluba. Ipak, sve se to promijenilo njegovim odlaskom početkom 2011. godine, kada je otišao u redove velikog rivala Chelseaja u transferu vrijednom 50 miliona funti, što je u to vrijeme bio jedan od najvećih transfera u povijesti nogometa, te rekordan transfer Premier lige.

Međutim, od odlaska na Stamford Bridge nikad više nije zaigrao u svojoj prepoznatljivoj formi. Njegov nekadašnji suigrač u Liverpoolu Jamie Carragher u kolumni koju je napisao za Telegraph otkrio je kako smatra da se zvijezda Manchester Uniteda Alexis Sanchez nalazi u sličnoj situaciji kao Torres prije sedam godina.

Prilikom usporedbe njih dvojice, bivši engleski defanzivac je otkio kako su on i ostali suigrači reagovali nakon što su saznali da Torres odlazi u Chelsea. Naime, napisao je: “Sanchezove najbolje godine su iza njega, on je u Manchester Unitedu ono što je Fernando Torres bio u Chelseaju. Bio sam svjedok onome što se dogodilo sa Torresom, igračem koji je postao svjetska klasa, ali je onda izgubio svoju brzinu i eksplozivnost, i nikad ju nije uspio vratiti.”

“Povijest se sada ponavlja sa Sanchezom. On izgleda kao igrač koji ima preveliku ‘kilometražu’ u svojim nogama. Kada je Chelsea ponudio 50 miliona funti za Torresa u januaru 2011. godine, navijači Liverpoola su se zaprepastili. Iako u to vrijeme nismo mogli javno priznati, i mi svi u svlačionici smo se iznenadili. Pomislili smo kako ga ljudi iz Chelseaja nisu gledali u prethodnih godinu dana. Znali smo da nisu doveli igrača kojeg su mislili da dovode, jer Torres nije bio isti igrač kao godinu dana ranije.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!