NaslovnicaVijestiNešto izvanredno se dešava u svijetu nogometa, ono što Leicester radi prkosi...

Nešto izvanredno se dešava u svijetu nogometa, ono što Leicester radi prkosi svakoj logici

Bivši engleski nogometaš i igrač Leicestera, Gary Lineker doslovno je oduševljen igrama Leicester Cityja ove sezone. Lineker je za Leicester upisao 194 nastupa uz 95 postignuta pogotka.

Leicester

“Ovo će biti vjerovatno najveća pobjeda u povijesti timskog sporta. Nadam se samo da ovi nestvarni snovi neće da se pretvore u bijednu stvarnost”, rekao je Lineker, pa je dodao:

“Nešto izvanredno se događa u svijetu nogometa. Nešto što prkosi logici. Nešto uistinu čarobno. Pa igrači Leicestera su na rubu besmrtnosti”.

Leicester je ove sezone fantastičan, ne postoje riječi kojima se može opisati performans ovog kluba. Prošle sezone su završili na 14. mjestu sa 41 bodom, a i u ovu sezonu su ušli sa nadom da će ostati u elitnom rangu engleskog nogometa, no kako stvari stoje, oni se bore za trofej Premiershipa. U ovoj sezoni, od 29 utakmica imaju 17 pobjeda, 9 neriješenih ishoda, i tek tri poraza.

Najbolji strijelac lige je takođe igrač iz Leicester Cityja, Jamie Vardy sa 19 pogotaka, doduše on mjesto prvog strijelca lige dijeli sa Tottenhamovim Harryom Kaneom. Ne smijemo ne spomenuti i sjajne partije alžirskog igrača, Ryiada Mahreza koji je takođe iz redova Leicester Cityja, a ove sezone sa Vardyjem čini ubojit tandem. Mahrez je postigao 15 golova, i upisao 11 asistencija što ga čini drugim najboljim asistentom lige. Prvi je Mesut Ozil sa 18 asistencija.

Leicesterov tim, prema podacima sa sajta transfermarkt vrijedi oko 127 miliona eura, dok poređenja radi tim Cityja vrijedi 501 milion, a Chelseajev ne zaostaje mnogo za Cityjevim – 490 miliona eura.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!