NaslovnicaVijestiNeville objasnio šta je Liverpoolu potrebno da bi osvojio naslov Premier lige

Neville objasnio šta je Liverpoolu potrebno da bi osvojio naslov Premier lige

Gary Neville, bivši igrač Manchester Uniteda, objasnio je šta je Liverpoolu potrebno kako bi osvojio naslov Premier lige.

Vjerojatno najbolji napad u Premier ligi (Firmino, Mane, Coutinho, Salah) i definitivno jedna od najgorih obrana. Ovako bi bilo najlakše opisati Liverpool i njihove igre ove sezone.

Bez obzira šta učine naprijed, obično to bude poništeno greškama u obrani. To je bio slučaj i u utakmici s Sevillom (3:0 do 3:3), a sinoć su na gostovanju Arsenalu vodili 2:0, pa gubili 3:2 i naposljetku došli do boda (3:3).

Nakon utakmice, Gary Neville i Jamie Carragher dali su analizu.

[su_premierleague]

“Ne možete očekivati ​​da će napadači iskoristiti svaku šansu koju imaju. Oni su postigli tri gola na gostovanju, ali Liverpoolov veliki problem je što oni ne znaju kako da sačuvaju vođstvo”, kaže Carragher.

Bivši defanzivac Manchester Uniteda kao glavni problem vidi dvije stvari – vratara i obranu.

“Ne možete da pravite greške kao one što pravi Mignolet. Ponekad se to događa, što je normalno, ali u njegovom slučaju to se ponavlja već tri godine. Ne mogu više govoriti o njemu, mislim da je prosjek. Iskreno vjerujem da bi Liverpool u posljednjih pet godina osvojio barem jedan naslov da imaju dobrog čuvara mreže i dva dobra stopera”, jasan je bio Neville.

Jamie se s tim donekle složio.

“Nema više potrebe napadati Mignoleta, sada je sve na menadžeru. Jedna te iste stvari se ponavljaju, Klopp je glavni i samo on može da ih promijeni”.

[su_cashout]

Nešto dublje u ovaj problem zašao je Gary.

“Kako promijeniti stvari? Riješite se nekih igrača. Imate primjer s Guardiolom. Prošle je sezone dao veliki novac za vratara Brava. Nije se prilagodio Premier ligi, nije bio dovoljno dobar i to je bilo to, odrekao ga se. Jurgen je jedini čovjek koji može riješiti probleme, oni su ispred njega, nisu skriveni. Slažem se da je tužno kada igrači odlaze, ali svi su oni profesionalci s dobrim karijerama.”

Ne možete igrati u velikom klubu i sanjati naslov ako niste dovoljno dobri. Prije utakmice, Klopp je rekao da vjeruje u njegovu obranu, ali to može da vas zavara protiv Bournemoutha, Burnleya ili Newcastlea. Onda su dođu bitnije utakmice poput Seville ili Arsenala i oni vas iznevjere. Promjene su neophodne”, zaključio je Neville.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!