NaslovnicaVijestiNevjerojatna priča o Sir Alex Fergusonu i Davidu De Gei: Evo kako...

Nevjerojatna priča o Sir Alex Fergusonu i Davidu De Gei: Evo kako ga je bivši menadžer Uniteda doveo na Old Trafford

Prema mišljenju mnogih nogometnih navijača, David De Gea je potvrdio svoj status najboljeg vratara na svijetu u subotu.

Nevjerojatna priča

Španjolac je napravio izuzetnih 14 obrana protiv Arsenala – neke od njih su apsolutno zapanjujuće – gdje je pomogao Manchester Unitedu da pobijedi na Emiratesu sa 3-1.

Sigurno je prešao dalek put otkako je došao na Old Trafford kao 20-godišnjak u 2011. godini.

United je pokazao veliku vjeru u De Geu nakon što je stigao za 19 milijuna funti iz Atletico Madrida.

Isprva se borio sa fizikalnošću Premier lige i nitko nije mogao predvidjeti da će se razviti u apsolutno čudovište od vratara.

[su_premierleague]

Ali Sir Alex Ferguson je vjerovao.

I nakon njegove izvedbe protiv Arsenala, nastala je priča o tome kako je Ferguson potpisao De Geu – zahvaljujući bivšem treneru Manchester Uniteda, Ericu Steelu.

Pišući za Daily Mail, Steele je objasnio kako je Ferguson čak propustio Unitedovu utakmicu kako bi otišao i gledao mladog čuvara mreže prije nego što ga je doveo.”

https://twitter.com/101greatgoals/status/937588158669246464

“Mogu se samo sjetiti da je Sir Alex Ferguson propustio Unitedove dvije utakmice. Propustio je derbi dva Manchestera u 2000. godini zbog vjenčanja svog sina, a drugi put? – upoznao je sjajno David de Geu,” otkrio nam je Steele.

“Bio sam uvjeren da je 19-godišnji De Gea bio pravi čovjek da ga zamijeni. Pokazao sam tri minute DVD kompilacije Sir Alexu, a onda smo ga gledali kako igra za Atletico Madrid u Valenciji, noć kada je United igrao protiv Scunthorpea u Liga kupu.

[su_watch_live_football]

“Sir Alex je znao da će to biti pravo pojačanje u roku od 65. minuta, a David je pokazao smirenost, koncentraciju i reflekse, napravio je jednu sjajnu obranu lopte, koja je prošla kroz kišu igrača.”

“Ljudi su fizički ciljali Davida, ali nikada nismo promijenili naš program kako bi ga poboljšali. Znali smo da će snaga doći. Sir Alex i ja smo ga cijelo vrijeme ohrabrivali, Sir Alex ga nije kritizirao, niti jednom. Ostavljao ga je u nekim fazama i vraćao se po njega, ali nikada nije vikao i ponižavao ga.”

“I sada pogledajte Davida! Njegova izvanredna kvaliteta je oduvijek bila njegova smirenost i u subotu navečer, usred svih šuteva iz kaznenog prostora, on je bio svjetionik spokoja. On je najmirniji čovjek na terenu.”

[su_cashout]

Znate da je igrač poseban ako Ferguson propusti utakmicu Manchester Uniteda kako bi ga gledao.

Steele i njegov tim zaslužuju sve pohvale za otkrivanje Davida De Gee, ali Ferguson je zasigurno odigrao veliki dio u razvoju ovog igrača.

Još jedan razlog zašto je on jedan od najvećih menadžera koje je nogomet ikada vidio.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!