NaslovnicaVijestiNevjerovatan odgovor Sir Alexa Fergusona na pitanje da li bi volio da...

Nevjerovatan odgovor Sir Alexa Fergusona na pitanje da li bi volio da Liverpool osvoji ligu

Legendarni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson smatra se najuspješnijim trenerom u povijesti engleskog, kao i svjetskog nogometa.

Reakcija Alexa Fergusona

Škot je trenersku karijeru završio 2013. godine, kada je odlučio otići u mirovinu nakon što je u 26 godina provedenih u klubu osvojio nevjerovatnih 38 trofeja.

Davne 2002. godine kao svoj najveći izazov na klupi Crvenih vragova imenovao je skidanje Liverpoola sa trona najtrofejnijeg engleskog kluba. To mu je i uspjelo 2011. godine kada je osvojio svoju 12 titulu prvaka Premier lige, odnosno 19. za Manchester United, te tako nadmašio rekord od 18 osvojenih titula koji je držao Liverpool.

Ipak, otkako se povukao prije četiri godine, ni njegov Manchester United, a ni Liverpool nisu uspjeli osvojiti Premier ligu. To se po svemu sudeći neće dogoditi ni ove sezone, s obzirom da ‘Crveni vragovi’ već zaostaju velikih 11 bodova za vodećim Manchester Cityjem.

Tim Pepa Guardiole trenutno igra najljepši nogomet u Europi. Osvojio je nevjerovatna 52 boda od mogućih 54 u Premier ligi, te oborio mnoštvo rekorda, uključujući i rekord za najduži niz uzastopnih pobjeda, koji trenutno iznosi 16 utakmica.

[su_premierleague]

Koliko je Ferguson ozbiljno shvatao rivalstvo sa Liverpoolom govori njegova izjava iz 2007. godine, kada ga je novinar upitao da li bi volio da ‘Redsi’ osvoje ligu, koju nisu osvojili još od davne 1990. godine.

“Mora da se šalite”, uzviknuo je Ferguson, te nastavio: “Izgledam li poput mazohiste spremnog da se reže? Kako umjesto osvajanja zvuči ispadanje iz lige?”

“Uživam u pobjedama na Anfieldu više od bilo čega drugog. To je povijesna stvar i, iako Liverpool očajnički želi da nas pobijedi, i mi također očajnički želimo njih pobijediti. Povijesno smo dva najuspješnija kluba u ovoj zemlji, tako da što očekujete?”

Liverpool je bio vrlo blizu osvajanja Premier lige 2014. godine, ali nisu imali dovoljno sreće, a nemaju je ni ove sezone. Iako igraju napadački nogomet otkako je na klupu kluba stigao Jurgen Klopp, njemački trener još uvijek nije uspio sve posložiti.

“Ove sezone više nitko se ne bori za naslov, pa čak ni United”, rekao je Klopp, te nastavio: “Mi ćemo pokušati doći što bliže je moguće osvajanju titule, ali ukoliko City ne ubilježi koji poraz, osvojit će ligu, no znači li to da ostali trebaju odustati? Biti najbolji od ostatka lige mogao bi biti fantastičan cilj.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!