NaslovnicaVijestiNevjerovatan razlog zbog kojeg je Bayern odbio dovesti Sancheza prošlog ljeta

Nevjerovatan razlog zbog kojeg je Bayern odbio dovesti Sancheza prošlog ljeta

Krilni igrač Arsenala Alexis Sanchez u posljednje vrijeme je glavna tema na transfer tržištu. Njegov odlazak sa Emirates stadiona, na koji je stigao u ljeto 2014. godine iz Barcelone za 42 miliona eura, je neizbježan.

Zašto Bayern nije doveo Sancheza

Za njega je interes dugo vremena pokazivao Manchester City, ali su ‘Građani’ odustali od njegovog dovođenja. Međutim, u utrku se uključio drugi tim iz Manchestera, Manchester United.

Trener ‘Crvenih vragova’ Jose Mourinho je, kao i po običaju, ostao miran usljed svakodnevnih špekulacija. Kako kaže, nije nužno uvjeren u postizanje dogovora, ali ipak vjeruje kako imaju priliku da ga dovedu.

“Nisam siguran, ali nisam ni nesiguran. Opušten sam, on je još uvijek igrač Arsenala. Imam osjećaj kako može ostati tamo, ali također imam osjećaj kako može otići. Ukoliko ode, imamo priliku da ga dovedemo. Međutim, za igrača poput njega zainteresovani su i drugi veliki klubovi. Tko zna što će se dogoditi… Mislim da samo on, gospodin Wenger i gospodin Gazidis (jedan od vlasnika kluba) jedini znaju što će se dogoditi. Da budem iskren, ja nemam pojma.”

Arsenal za svoju zvijezdu navodno traži oko 30 miliona funti, ali je Manchester United ponudio u zamjenu Henrikha Mkhitaryana, na kojeg portugalski stručnjak više ne računa. Kako izvještavaju pojedini engleski mediji, transfer bi već sutra mogao biti potvrđen.

[su_no1forfootball]

Sanchez bi dolaskom na Old Trafford trebao postati najplaćeniji igrač u Premier ligi sa platom od čak 350,000 funti tjedno. Upravo zbog tog razloga Bayern Munchen nije iskoristio priliku i doveo ga prošlog ljeta.

Njemački nogometni stručnjak Raphael Honigstein tvrdi kako su u Bayernu odlučili reći ne Sanchezu, kako ne bi izazvali probleme u svojoj svlačionici zbog njegove velike plate, koju je zahtijevao, a koju će sada dobiti u Manchester Unitedu. Kako navodi, glavne zvijezde Bavaraca poput Roberta Lewandowskog i Thomasa Mullera mogle su napraviti uzbunu u svlačionici u slučaju da je Čileanac postao najplaćeniji igrač tima odmah nakon dolaska.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!