NaslovnicaVijestiHaos u Amsterdamu, uhapšeno više od 120 navijača Juvea!

Haos u Amsterdamu, uhapšeno više od 120 navijača Juvea!

Haos u Amsterdamu uoči četvrtfinalnog duela Ajaxa i Juventusa! Utakmici Lige prvaka prethodile su nesportske scene u režiji gostujućih navijača, koji su potom uhapšeni i zadržani u pritvoru.

haos u Amsterdamu

Nakon nereda na ulicama, 120 navijača Juventusa je uhapšeno i zadržano u pritvoru u Amsterdamu.

Navijači Juventusa okupljali su se po gradu u velikim grupama. Pojavili su se izvještaji da italijanski navijači imaju rekvizite “neadekvatne za unošenje na stadion”, a kasnije je navođeno da se radi o “noževima, šrafcigerima i štapovima”.

Hapšenje navijača Juventusa potvrdio je i zamjenik premijera Italije Matteo Salvini.

“Oko 120 navijača je uhapšeno. Kod njih su pronađeni objekti kojima nije mjesto na nogometnom stadionu. Nogomet je prelijepa igra, ali kada se dođe čistog srca i ruku, bez namjere da se izazivaju nevolje”, rekao je Salvini.

Nepoznat broj navijača Juventusa uhapšen je i pored stadiona jer su željeli da se umiješaju među domaće navijače koji tradicionalno pred utakmicu organizuju okupljanje pored stadiona koje je propraćeno pjevanjem, bakljadom i vatrometom.

Policija je u oba slučaja reagovala, a ishod je veliki broj uhapšenih na nekoliko lokacija.

Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Ajaxa i Amsterdama završena je neriješenim rezultatom (1:1). Ronaldo je doveo “Staru damu” u vođstvo u posljednjem minutu prvog poluvremena, da bi Neres poravnao rezultat na startu drugog dijela igre. Uzvrat se igra narednog utorka u Torinu.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!