NaslovnicaVijestiNevjerovatna ponuda za Josea Mourinha

Nevjerovatna ponuda za Josea Mourinha

Nogometni savez Sirije namjera da postavi ni manje ni više nego Josea Mourinha na mjesto selektora reprezentacije, prenijeli su danas britanski mediji, a to su kasnije potvrdili i iz sirijskog saveza na svojoj facebook stranici.

Nevjerovatna ponuda

Mourinho je bez posla otkako je dobio otkaz prošlog decembra u Chelseaju zbog niza loših rezultata, pošto je ekipa ‘Bluesa’ pod njegovim vodstvom u prvih 16 utakmica pretrpjela devet poraza. Kako navodi sajt Goal, Nogometni savez Serije poslaće zvaničnu ponudu za portugalskog trenera.

“Posle sastanka predsjednika Nogometnom saveza Sirije Salahudina Ramadana sa visokim zvaničnicima Saveza, odlučeno je da se agenciji trenera Josea Mourinha pošalje zvanična ponuda da preuzme sirijski državni tim”, naveo je Nogometni savez Sirije na svojoj Facebook stranici.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da vidimo koja će biti rekacija Josea Mourinha na ovu ponudu, a ne sumnjamo da će odgovoriti.

U posljednje vrijeme Mourinho se povezivao sa dosta klubova kao što je Manchester United, ali navodno njegovi pregovori sa Unitedom su propali. Međutim, kada je Garry Neville dobio otkaz u Valenciji, svjetskim medijima nije trebalo dugo da počnu povezivati Mourinha i sa španskim kluboom koji ove sezone baš i ne blista.

Jose Mourinho (53) svakako važi za jednog od najtrofejnijih svjetskih nogometnih trenera, a u svojoj trenerskoj karijeri vodio je zvučna imena kao što su Barcelona B, Benfica, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid i Chelsea. ‘Special One’ je dvaput osvajao Ligu prvaka, prvi put sa Portom 2003. godine, a drugi put sa Interom 2010. godine.

Sa Portom je dvaput osvajao portugalski šampionat (2002. i 2003. godina), kao i sa milanskim klubom dvaput Seriju A (2008. i 2009), a još može da se pohvali sa trostrukim osvajanjem Premiershipa sa Chelseajem kojeg je vodio u dva navrata, te od “manjih” trofeja je osvajao italijanski Superkup, portugalski Superkup, FA kup, UEFA Kup, engleski Supererkup, te triput španski Kup kralja

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!