NaslovnicaVijestiBivši trener PSG-a ponovo optužen da je tjerao muslimane na prekid posta:...

Bivši trener PSG-a ponovo optužen da je tjerao muslimane na prekid posta: “Alžirci su najgori”

Bivši trener PSG-a Christophe Galtier, suočava se s novim optužbama za rasizam i islamofobiju. Nekoliko dana prije početka suđenja francuskom izborniku, situacija se dodatno pogoršala jer su mu se suprotstavili i bivši suradnici.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Njegov bivši pomoćnik Frederico Gioria istaknuo je da je Galtier davao rasističke komentare prema dvojici Alžiraca, Hichamu Boudaouiju i Youcefu Atalu, nazivajući ih “prljavim momcima”, a kasnije naglašavajući da su “najgori Alžirci”.

Prema informacijama uglednog L’Equipea, bivši sportski direktor Nice Julien Fournier iznio je tvrdnje da mu je Galtier u ožujku 2022. predao listu igrača koje planira isključiti iz momčadi.

Na tom su popisu bili isključivo arapski nogometaši te muslimani i tamnoputi igrači francuskog tima. Osim toga, kada mu je sportski direktor predložio dovođenje turskog nogometaša u klub, jasno mu je odgovorio: “Julien, još uvijek ne razumiješ, ne trebaju mi crnci i Arapi u momčadi”, navodno je Galtier odgovorio sportskom direktoru.

Dolazak Billala Brahimija u Nicu u siječnju 2022. razljutio je trenera koji je, doznavši da je alžirski nogometaš potpisao ugovor, navodno rekao: “Još jedan musliman, neću više biti ovdje, dosta mi je.”

Među svjedocima koji su pozvani da iznesu svoje iskaze je i bivši branič Barcelone, Jean-Clair Todibo. Prema izvještaju L’Equipea, Galtier ga je tjerao da prekine post tijekom mjeseca Ramazana, a opisivan je i kao ekstremist zbog nošenja tradicionalne odjeće.

Trenutno, Galtier obnaša funkciju trenera katarskog Al Duhaila, gdje je izrazio protivljenje dovođenju Islama Slimanija tijekom ljeta 2021. godine. Prema videoanalitičaru u klubu, Hachimu Ali Mbaeu, klub je planirao dovesti alžirskog napadača, no Galtier je to odbio zbog činjenice da bi Slimani bio odsutan mjesec dana zbog sudjelovanja na Afričkom kupu nacija u Kamerunu u siječnju 2022. godine.

No Mbae je otkrio da je Galtier opisao dvojicu tamnoputih nogometaša Saint-Etiennea Harolda Moukoudija i Mickaela Nadea kao “dva King Konga”. Osim toga, treneru je problem predstavljao i Slimaneov post tijekom mjeseca ramazana u travnju te na kraju nije angažiran.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!