NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Chelsea je doveo Kepu Arrizabalagu samo zato što ih je prva...

NEVJEROVATNO: Chelsea je doveo Kepu Arrizabalagu samo zato što ih je prva meta odbila!

Chelseajev ljetni prelazni rok je mogao biti prava katastrofa da nisu uspjeli pronaći zamjenu za Thibauta Courtoisa, koji je otišao u Real Madrid.

Oblak bio prva meta Chelseaja

Svima je bila poznata namjera belgijskog reprezentativca nakon što je odbio pojaviti se na treninzima u predsezoni, a čak je nekoliko puta i javno priznao kako bi se volio vratiti u Madrid gdje mu je cijela obitelj.

[su_bet365_koeficijenti]

Njegov odlazak na Santiago Bernabeu je potvrđen prošle srijede, samo 24 sata prije zatvaranja prelaznog roka za klubove iz Premier lige. Ipak, Chelsea je potvrdio dolazak njegove zamjene istog dana, kada je za čak 80 miliona eura stigao Kepa Arrizabalaga iz Athletic Bilbaa, koji je tako postao najskuplji golman u povijesti nogometa.

Španjolski reprezentativac je u dresu novog kluba debitovao jučer protiv Huddersfielda, te pružio jako dobar nastup. Uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom u pobjedi rezultatom 3-0, a nakon utakmice pohvale na njegov račun uputio je Antonio Rudiger, koji je u intervjuu za Metro rekao: “Kepa je bio dobar. Pokušao je komunicirati sa nama koliko god je mogao. Danas je generalno za nas bio jako dobar dan. Svi znamo da je Thibaut kvalitetan, ali on više nije igrač Chelseaja. Želim mu sreću u Real Madridu.”

[su_bet365_100bonus]

Međutim, engleski mediji danas pišu kako Kepa zapravo nije bio prvi izbor uprave Chelseaja kada je u pitanju zamjena za Courtoisa. Naime, novine The Times navode kako je Chelsea u srijedu također aktivirao otkupnu klauzulu zvijezde Atletico Madrida Jana Oblaka, koja iznosi čak 100 miliona eura, ali je Slovenac odbio ponudu kluba iz zapadnog Londona.

Navodno, nakon toga ‘Jorgandžije’ su odlučile ponuditi novi ugovor 25-godišnjaku, u kojem će njegova otkupna klauzula biti povećana na 250 miliona eura. Madridski klub je tako ovog ljeta na Wanda Metropolitano stadionu uspio zadržati svoje najveće zvijezde, a pored Oblaka na izlaznim vratima bili su i Antoine Griezmann, kojeg je željela Barcelona, kao i Diego Godin, čiju otkupnu klauzulu je navodno bio spreman aktivirati Manchester United.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!