NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Evo kako bi danas izgledao tim Borussije Dortmund da su zadržali...

NEVJEROVATNO: Evo kako bi danas izgledao tim Borussije Dortmund da su zadržali najveće zvijezde!

Njemački velikan Borussia Dortmund doživjela je blagi ‘pad’ u posljednjih nekoliko sezona, nakon što je početkom desetljeća doživjela veliki uspjeh pod vodstvom Jurgena Kloppa, te bila smatrana jednim od najboljih timova u Europi.

Tim Borussije Dortmund

Pod Kloppovim vodstvom, Borussia je uspjela prekinuti dominaciju Bayern Munchena osvojivši Bundesligu u sezonama 2011/12 i 2012/13. Pored toga, njemački stručnjak ih je odveo i do finala Lige prvaka 2013. godine, a nakon njegovog odlaska iz kluba 2015. godine, uslijedio je blagi pad. Međutim, sve je moglo biti drugačije da su uspjeli zadržati najveće zvijezde u timu u posljednjih nekoliko sezona i da nisu imali politiku njihove prodaje.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

– Golman: Roman Burki
Švicarski reprezentativac je već protekle tri sezone prvi izbor Borussije Dortmund kada je u pitanju golmanska pozicija.

– Defanzivci:
Marcel Schmelzer
Schmelzer je prošao kroz Borussijinu akademiju, a za prvi tim je debitovao 2008. godine, od kada je jedan od ključnih igrača kluba. Pouzdani lijevi bek je skupio ukupno 346 nastupa u žutom dresu, a također je i 16 puta nastupio za reprezentaciju Njemačke.

Mats Hummels
Hummels je u posljednjoj sezoni koju je proveo u Borussiji bio smatran, te se još uvijek smatra jednim od najboljih centralnih defanzivaca na svijetu. Ipak, nakon čak 309 nastupa u svim takmičenjima, 2016. godine, na vrhuncu karijere vratio se u svoj klub iz djetinjstva Bayern Munchen, i to besplatno.

Sokratis Papastathopoulos
Nakon pet sezona provedenih na Westfalenu, 30-godišnjak je napustio klub i prešao u Arsenal ranije ovog ljeta za 16 miliona eura.

Lukasz Piszczek
Iako ima 33 godine, Piszczek je i dalje jedan od bitnijih igrača Borussije Dortmund. Otkako je stigao u klub 2010. godine iz Herthe, skupio je ukupno 298 nastupa, te postigao 16 golova.

[su_bet365_koeficijenti]

– Veznjaci:
Ilkay Gundogan
Gundogan je ranije u karijeri imao velike probleme sa brojnim povredama, ali sada je to sve iza njega, te se u ovom trenutku smatra jednim od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji. Dortmund je napustio 2016. godine, kada je otišao u Manchester City za samo 27 miliona eura.

Henrikh Mkhitaryan
Armenski reprezentativac je bio jedan od boljih igrača Borussije u periodu od 2013. do 2016. godine, a to dokazuje i statistika od 41 gola i 49 asistencija na ukupno 140 odigranih utakmica za klub. On je u ljeto 2016. godine otišao u Manchester United za čak 42 miliona eura, da bi početkom ove godine stigao u Arsenal u direktnoj zamjeni za Alexisa Sancheza.

Marco Reus
Reus je u proteklih nekoliko godina imao veliki broj prilika da ode u redove najvećih europskih velikana, ali je ostao vjeran Borussiji. Unatoč tome što je kroz karijeru imao brojne povrede, 29-godišnjak je u dresu Borussije na ukupno 209 utakmica postigao nevjerovatnih 98 golova i podijelio 61 asistenciju.

Ousmane Dembele
Iako je proveo tek jednu sezonu u Bundesligi, Dembele je impresionirao sve svojim nastupima. Talentirani krilni igrač je postigao deset golova i podijelio 22 asistencije tokom sezone 2016/17, nakon čega ga je prošlog ljeta dovela Barcelona za čak 105 miliona eura.

– Napadači:
Robert Lewandowski
Lewandowski se u proteklih desetak godina smatra jednim od najboljih napadača na svijetu. Nakon što je postigao 103 gola na ukupno 187 nastupa u četiri sezone provedene u klubu, i on je, baš poput Hummelsa, napustio klub i otišao u Bayern Munchen besplatno.

Pierre-Emerick Aubameyang
Možete li samo zamisliti kakav duo u napadu bi činili Aubameyang i Lewnadowski? Nažalost, njih dvojica su zajedno u Borussiji odigrali samo jednu sezonu, prije nego što je Poljak otišao u Bayern 2014. godine. Aubameyang je postigao 141 gol na 213 nastupa za Borussiju, nakon čega je početkom ove godine stigao u Arsenal.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!