NaslovnicaVijestiNevjerovatno: Evo zbog čega bi Mousa Dembele mogao propustiti uzvratnu utakmicu protiv...

Nevjerovatno: Evo zbog čega bi Mousa Dembele mogao propustiti uzvratnu utakmicu protiv Juventusa!

Prema pisanju engleskih medija, klub iz kineske Superlige Beijing Sinobo Guoan spreman je dovesti zvijezdu Tottenham Hotspura Mousu Dembela, kojem će navodno ponuditi platu od čak 160,000 funti tjedno, duplo više nego što trenutno zarađuje u londonskom timu.

Mousa Dembele odlazi iz Tottenhama

Iako se još uvijek nisu oglasili iz klubova povodom ovih špekulacija, nagađa se kako bi belgijski reprezentativac, koji je sinoć impresionirao na prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Juventusa, mogao napustiti Tottenham Hotspur do 28. februara/veljače, kada se zatvara prelazni rok u Kini.

[su_bbworld]

30-godišnjak je s klubom iz sjevernog Londona potpisao novi ugovor prije dvije godine, ali trenutno mu je ostalo manje od 18 mjeseci ugovora. Zasigurno je kako Mauricio Pochettino ne bi želio izgubiti jednog od najvažnijih igrača, koji je pokazao da je jedan od najboljih veznjaka u Premier ligi ove sezone.

Tokom zimskog prelaznog roka prošlog mjeseca, sa njegovim dovođenjem povezivao se i talijanski velikan AC Milan. Rossoneri su se nadali kako će ga uspjeti dovesti jeftino, s obzirom da je veći dio prvog dijela sezone propustio zbog povrede, ali to se nije dogodilo. Tottenham Hotspur je sinoć protiv Juventusa odigrao neriješeno, a rezultat je glasio 2-2. Nakon što je ‘Stara dama’ postigla dva gola u prvih devet minuta preko Gonzala Higuaina, Spursi su ostatak utakmice dominirali i zasluženo izjednačili.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Prvo je u 35. minuti na 2-1 smanjio Harry Kane, da bi u 71. minuti sjajnim golom iz slobodnog udarca izjednačenje svom timu donio Christian Eriksen. Gonzalo Higuain je krajem prvog poluvremena imao priliku da poveća prednost svog tima na 3-1, ali nije uspio pogoditi iz penala.

Mousa Dembele, koji je u Tottenham stigao iz Fulhama u ljeto 2012. godine za 19 miliona eura, sinoć je odigrao svih 90 minuta, imao 95 posto uspješnost dodavanja, šest uspješnih driblinga, te četiri oduzete lopte. On je ukupno ove sezone odigrao 29 utakmica u svim takmičenjima, ali nije postigao nijedan gol niti asistenciju, te je većinom igrao na poziciji zadnjeg veznog.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Promjena na čelu Hajdukove akademije: Primorca zamijenio bivši trener Sarajeva

0
Danas je s funkcije šefa akademije Hajduka smijenjen legendarni bosanskohercegovački igrač i trener, Boro Primorac. Nakon 36 godina, Primorac se vratio na Poljud u...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!