NaslovnicaVijestiNevjerovatno: Evo zbog čega bi Tottenham mogao izgubiti Heung-Mina na dvije godine

Nevjerovatno: Evo zbog čega bi Tottenham mogao izgubiti Heung-Mina na dvije godine

Kako izvještavaju engleske novine The Sun, Tottenham Hotspur bi mogao ostati bez jednog od najboljih igrača, Heung-Min Sona ukoliko dobije poziv za vojsku, s obzirom da u Južnoj Koreji svi moraju odslužiti vojni rok u trajanju od 21 mjeseca prije nego što navrše 28 godina.

Tottenham ostaje bez Heung-Min Sona

Son će 28. rođendan slaviti u julu/srpnju sljedeće godine i po svemu sudeći bit će primoran napustiti Tottenham Hotspur, zbog čega će propustiti sljedeće dvije sezone, što bi možda značilo i kraj njegove karijere u Premier ligi.

Ipak, navodno postoji mogućnost da izbjegne vojni rok ukoliko impresionira na predstojećem Svjetskom prvenstvu u dresu svoje reprezentacije, s obzirom da južnokorejska vlada to nudi uspješnim sportašima u državi.

The Sun navodi da Južna Koreja, koja se nalazi u grupi F zajedno sa Njemačkom, Švedskom i Meksikom, mora doći barem do polufinala kako bi se to desilo. Ukoliko ne uspiju, morat će slaviti ili na Azijskim igrama ove godine, ili na Azijskom kupu sljedeće godine kako bi Son izbjegao odlazak u vojsku.

Ukoliko on bude učestvovao na Azijskim igrama, propustit će četiri utakmice Tottenham Hotspura početkom sljedeće sezone, a također bi mogao poremetiti planove treneru Mauriciju Pochettinu ukoliko bude nastupio i na Azijskom kupu.

[su_champions_league]

On je impresionirao ove sezone u dresu Spursa, postigavši ukupno 18 golova i podijelivši devet asistencija u 43 nastupa u svim takmičenjima, a u posljednjih nekoliko tjedana je u vrhunskoj formi, te je postigao gol na posljednje četiri utakmice svog tima.

25-godišnjak je u klub iz sjevernog Londona stigao u ljeto 2015. godine iz Bayer Leverkusena za 30 miliona eura. Od tada je upisao ukupno 130 nastupa, postigao 47 golova, te podijelio 24 asistencije, od čega je 91 nastup upisao u Premier ligi, gdje se njegov tim trenutno nalazi na trećem mjestu sa 61 osvojenim bodom, te za drugoplasiranim Manchester Unitedom zaostaje četiri boda. Uvjerljivo vodeći je Manchester City sa čak 81 osvojenim bodom, te samo jednim porazom nakon 30 odigranih kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!