NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Evo zbog čega je Arsenal odbio dovesti Virgila van Dijka za...

NEVJEROVATNO: Evo zbog čega je Arsenal odbio dovesti Virgila van Dijka za samo 14 miliona eura prije tri godine!

Bivši asistent u Celticu otkrio je kako je Arsenal prije nekoliko godina imao priliku dovesti jednu od trenutno najvećih zvijezda u Premier ligi Virgila van Dijka za cifru od samo 14 miliona eura.

Arsenal odbio dovesti Van Dijka

Nizozemski reprezentativac je u vrijeme dok je nastupao za škotskog prvaka bio na radaru brojnih engleskih premierligaša, ali samo su čelnici Southamptona bili spremni riskirati i dovesti ga u klub prije tri godine.

[su_bet365_koeficijenti]

Kako priznaje bivši asistent trenera Celtica John Collins, Arsene Wenger je dugo vremena pokazivao interes za Van Dijka, ali bivši klupski sportski direktor Steve Rowley ga je odbio dovesti jer je, kako kaže, mislio da je centralni defanzivac ‘nonšalantan’.

Collins je u intervjuu za beIN Sport rekao: “Sportski direktor Arsenala smatrao je kako je Van Dijk nonšalantan. Možda je to bio dio njegovog načina igre, ali ima dosta drugih kvaliteta. Brz je, snažan, ima ravnotežu, dobar je sa loptom u nogama i u zračnim duelima. Može biti nonšalantan, ali je kvalitetan igrač. Gary McAllister je bio asistent Brendana Rodgersa u Liverpoolu i rekao sam mu nadam se da ćete dovesti Virgila. Međutim, Brendanu se on nije sviđao i mislio je da nije ništa bolji od igrača koje je već imao. Virgil bi čelnike Arsenala i Liverpoola u to vrijeme bi koštao samo 14 miliona eura. Svi timovi iz Premeir lige su ga pratili, ali brinulo ih je to što igra protiv škotskih igrača, iako se moglo vidjeti da je snažan i vrlo balansiran igrač.

Van Dijk je na kraju ipak završio na Anfieldu, i to početkom ove godine, kada je stigao iz Southamptona za čak 80 miliona eura, postavši tako najskuplji defanzivac u povijesti nogometa. Nakon što je prošle sezone igrao u finalu Lige prvaka, Van Dijk je sa ostatkom Liverpoolovog tima sjajno krenuo u novu sezonu, u kojoj su ostvarili svih sedam pobjeda u svim takmičenjima.

‘Redsi’ su jučer na domaćem terenu u okviru šestog kola Premier lige savladali Southampton visokim rezultatom 3-0, a Van Dijk je bio primoran napustiti teren nakon samo deset minuta igre u drugom poluvremenu zbog povrede rebra. Međutim, Jurgen Klopp je izjavio kako se nada da će se 27-godišnjak ubrzo vratiti na teren, s obzirom da im slijedi jako komplikovan raspored. Njemački stručnjak je rekao: “Već prije utakmice protiv PSG-a imao je modrice na rebrima, što je jako neugodno, a danas je dobio novi udarac baš na isto mjesto. Ne osjeća se baš najbolje, ali ne bi trebalo biti ništa preozbiljno.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!