NaslovnicaVijestiNevjerovatno: Nakon samo pola godine AC Milan dobiva nove vlasnike?

Nevjerovatno: Nakon samo pola godine AC Milan dobiva nove vlasnike?

Vjerovali ili ne, ne toliko dugo nakon što je AC Milan dobio kineskog vlasnika, novi vlasnici i investitori su već na vidiku. U Milanu su navodno namirisali klubu prijeo potreban novac iz Saudijske Arabije, te su spremni ući u pregovore sa arapskim investitorima.

AC Milan dobiva nove vlasnike

Već nekoliko dana u Italiji je aktualna priča o novim ulagačima koji bi mogli pomoći u rješavanju duga Milana (zajam iz američkog fonda), koji su stvorili sadašnji kineski vlasnici za stjecanje većinskog udjela u AC Milanu. Milan je prije samo nekoliko mjeseci nakon dugih pregovora konačno i na veselje navijača “otjerao” Berlusconija iz kluba, ali kako sada stvari stoje ni novi vlasnici nisu mnogo bolji od stare garniture.

>>Evo zbog čega nije puštena himna Lige prvaka na sinoćnjoj utakmici između Uniteda i CSKA Moskve

Nevo ulagač u fond AC Milana trebao bi biti biznismen iz Saudijske Arabije koji se zove Fawaz Alhokair i bavi se nekretninama i smatra se jednim od bogatijih ljudi u Saudijskoj Arabiji.

On je svojim donacijama i ulaganjem već prisutan na tlu Italije, tačnije kupio je većinu nekretnina u Sesto San Giovanniu a i izgradio je i najveći trgovački centar u Europi, smješten u Rimu. On također posjeduje veliki broj parcela gdje bi se u budućnosti mogao izgraditi novi stadion AC Milana.

[su_bonus]

Za sada, još nije poznato kako bi Alhokair, koji teži više od milijardu eura, mogao ući u klub.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!