NaslovnicaVijestiNeymar ide pred španjolski sud zbog optužbi za korupciju

Neymar ide pred španjolski sud zbog optužbi za korupciju

Nogometaš Barcelone Neymar i njegov otac ponovno će izađi pred sud zbog sumnje u malverzacije i utaju poreza prilikom transfera iz Santosa u katalonski tim 2013. godine. Neymar i njegov otac u veljači odbacili su optužbe da je bilo korupcije tijekom dolaska u Barcelonu.

sud

Države španjolski sud zatražio je da Neymar, u društvu oca, ali i sadašnjeg i bivšeg predsjednika Barcelone Đozep Marije Bertomeua i Sandra Rosella, pojavi na suđenju jer je brazilski investicijski fond, koji je polagao 40 posto na nogometaša, smatra da je dobio znatno manje novca jer je prijavljena niža cijena transfer.

U cijeli slučaj umiješan je i klub, kao pravna osoba, protiv kojeg je podnesena tužba od investicijskog fonda DIS.

“Upravni odbor konstatirao je da se ne slaže s optužbama, uzimajući u obzir da u srpnju nikakva akcija nije pokrenuta protiv Barcelone i predsjednika Bertomeua. Dokazat nevinost”, navodi se u priopćenju na klupskom sajtu.

Neymar i njegov otac u veljači odbacili su optužbe da je bilo korupcije tijekom dolaska u Barcelonu.

Neymar je 2013. godine prešao u Barcelonu, a klub je objavio da je vrijednost transfera iznosila 57 milijuna eura, no na kraju se ispostavilo da je cijena zapravo bila mnogo veća. Neymara je na Camp Nou dočekalo 56.000 ljudi, a njegova otkupna klauzula je tada postavljena na 190 milijuna eura. Brazilski nogometaš je od svog dolaska u Barçu jedan od važnijih igrača katalonskog tima, a uz Lionela Messija i Luisa Suareza čini neizostavan trojac.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!