NaslovnicaVijesti"Neymar je bolji igrač od Ronaldinha"

“Neymar je bolji igrač od Ronaldinha”

Bivši brazilski igrač, Tostao uvjeren je da je Neymar bolji igrač od Ronaldinha. U intervjuu za Cadena SER Tostao je rekao da je Ronaldinho imao samo tri sezone dobre, što po njemu nije dovoljno.

Neymar

“Ronaldinho je imao samo tri dobre godine. Da je odigrao preko 10 godina, poput Lionela Messija na visokoj razini, mogli bi pričati o tome je li na Neymarovoj razini. Ali on je trajao samo tri godine, a Neymar je već odigrao pet dobrih godina,” rekao je Tostao za Cadena SER i dodao:

“Ne sumnjam da će Neymar biti bolji od Ronaldinha jer je kompletniji igrač. Neymar ima priliku postati drugi najbolji Brazilac u istoriji, ali teško je zamisliti da će nadmašiti Pelea”, završio je Tostao.

Igrač Barcelone je nedavno sustigao Ronaldinhov rekord, a to je dvocifren broj glova i asistencija u jednoj sezoni Primere. Neymar ove sezone ima 18 golova i 14 asistencija, a od dolaska u Barcelonu 2013. godine postigao je 79 golova i upisao 48 asistencija u 128 odigranih mečeva.

Ronaldinho je baš kao i brazilski 24-godišnjak , nastupao za Barcelonu u periodu od 2003. do 2008 i za to vrijeme postigao 91 gol u 198 utakmica, i ostavio dubok trag u istoriji Barcelone svojim sjajnim partijama i virtuoznim bravurama koje do dan danas niko nije uspio ponoviti.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!