NaslovnicaVijesti"Neymar je vratio u život brazilsku jogu bonito!"

“Neymar je vratio u život brazilsku jogu bonito!”

Bivši napadač Real Madrida i brazilski reprezentativac Savio Bortolini Pimentel smatra da Neymar vraća sjećanja na brazilsku uspješnu prošlost sa svojim posebnim stilom igre, te se nada da će njegova reprezentacija slaviti na Olimpijskim igrama u Riju na krilima zvijezde Barcelone.

Neymar je vratio u život brazilsku jogu bonito

Barcelona je srijedu objavila da je postigla dogovor sa brazilskim nogometnim savezom (CBF) da Neymar neće igrati na Copa Americi, već samo na Olimpijskim igrama.

Savio ima samo riječi hvale za 24-godišnjaka i vjeruje da će se njegova prisutnost u Riju pokazati kao veliki poticaj za brazilsku reprezentaciju, koja želi osvojiti prvo zlato na ovom takmičenju.

“Veliki je san osvojiti zlatnu medalju. Ne kažem da smo favoriti, jer smo svi vidjeli da, iako igramo kod kuće, ne znači da ćemo uspjeti, ali Brazil je mnogo moćniji tim sa Neymarom”, izjavio je bivši reprezentativac.

“On mnogo znači Brazilu. Predstavlja određen i poseban stil igre, tip nogometa koji je uvijek očaravao svijet. Neymar je vratio u život brazilsku jogu bonito. Brazilski nogomet prolazi kroz težak period i kada vidimo Neymarovu igru, podsjetimo se na brazilske igrače iz prošlosti. On predstavlja ono što brazilski nogomet zapravo znači.”

“Još uvijek je mlad igrač i uskoro će shvatiti što znač igrati za reprezentaciju i biti idol mnogima, te koliko je važan dio reprezentacije. No, najvažnija stvar je da nastavi igrati svojim posebnim stilom.”

“Nema sumnje da je njegova tehnička kvaliteta njegova najveća snaga. On je fantastičan igrač, drugačiji od svih koje smo vidjeli prije. Ima veliku sposobnost improvizacije na terenu, vrlo je brz i vješt.”

“Pored toga, on je igrač koji ima još dosta prostora za napredak i mora još steći iskustva u Europi, ali nema sumnje da je bio fantastičan u posljednjih nekoliko godina, posebno u Barceloni. On je bez sumnje jedno od najvećih imena u nogometnu trenutno.”

Brazil će igrati protiv Južne Afrike, Iraka i Danske u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama, koje se ove godine održavaju u Riju.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!