NaslovnicaVijestiNeymar optužen za prijevaru: Koliko je njegov transfer u Barcelonu zapravo koštao?

Neymar optužen za prijevaru: Koliko je njegov transfer u Barcelonu zapravo koštao?

Neymar optužen za prijevaru, otkrivene sve pojedinosti dogovora Santosa i Barcelone. Barcelonin napadač Neymar bi mogao da se suoči sa optužbom za prijevaru od strane španjolskog suda, nakon što je sudac presudio da se slučaj vraća, uprkos tome što je zatvoren prije nekoliko mjeseci, javlja BBC.

Neymar optužen

Međutim, slučaj je ponovo otvoren ovog tjedna na zahtjev investicijskog fonda DIS, koji tvrdi da nije dobio svoj dio novca kada je brazilski reprezentativac prešao u katalonske divove davne 2013. godine.

U izvješću se navodi da je DIS bivši vlasnik prava za transfer 24-godišnjaka i tvrde da imaju pravo na 40% novca kojeg je Santos dobio od Barcelone.

[su_euro_soccer_bonus]

Optužbe koje su također uperene prema igraču i njegovim roditeljima su odbačene u srpnju, ali španjolski sudac Jose de la Mata naredio je da slučaj bude ponovo otvoren u rujnu zbog protesta iz DIS-a, koji je rekao da je dobio manje nego što trebali, jer dio naknade za transfer igrača je očito bio skriven.

Ali to nije samo Neymar, koji će se morati vratiti na sud, ako svi planovi tužitelja budu išli u pravom smijeru, kao i njegovi roditelji i sadašnji i bivši klupski predsjednik Sandro Rosell i Jose Maria Bartomeu su također uključeni. Sam klub je optužen za izravnu umiješanost zajedno sa španjolskom novinskom agencijom, EFE.

Klub je već odredio kaznu od 5.5 milijuna eura zbog poreznih nepravilnosti u igračevom transferu.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Tužitelj je rekao da oni sada imaju deset dana da sastave formalni zahtjev za suđenje.

Slučaj je prvi put otvoren u siječnju 2014. godine, samo šest mjeseci nakon što je prešao iz Santosa, ali dan nakon što je Rosell podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba, a zatim su sve pojedinosti njegovog transfera otkrivene, što pokazuje da je taj dogovor zapravo koštao više od 70 milijuna funti.

Neymar je u međuvremenu odigrao ukupno 154 utakmice za Barcelonu, postigavši 91 gol u procesu – uključujući 59 golova u 102 ligaške utakmice.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!