NaslovnicaVijestiNeymar postao prvi igrač Barcelone koji je osvojio nagradu za igrača mjeseca

Neymar postao prvi igrač Barcelone koji je osvojio nagradu za igrača mjeseca

Napadač Barcelone, Brazilac Neymar, postao je prvi igrač katalonskog tima koji je osvojio nagradu za igrača mjeseca u La ligi.

neymar

Neymar je trenutno najbolji strijelac lige sa 14 golova, a igra u životnoj formi ove sezone. U novembru Neymar je postigao pet golova u tri utakmice, od toga dva protiv Villarreala, jedan u El Clasicu protiv Real Madrida, te još dva protiv Real Sociedada.

Ovo je treća sezona u kojoj se dodjeljuje nagrada za igrača mjeseca u La ligi, počevši od sezone 2013/14. Zanimljivo je da od 21 puta, koliko je dodjeljivana, nijedan igrač Barcelone ju nije uspio osvojiti, sve do sada.

[su_bet365_200_bonus_mali]

Ovo je ukupno 15. put da je nagrada otišla u ruke napadača, a treći put u ruke Brazilca. Jedini igrač Barcelone koji je prije Neymara uspio osvojiti ovu nagradu je Rafinha, ali je igrao na posudbi u Celti Vigo kada ju je osvojio.

Neymar je ove sezone u 18 nastupa postigao ukupno 16 golova, te podijelio 8 asistencija, a isto toliko puta je biran za igrača utakmice. Barcelona se trenutno nalazi na prvom mjestu u ligi sa 34 osvojena boda iz 14 utakmica. Prati ih Atletico Madrid sa dva boda manje, te veliki rival Real Madrid sa 30 bodova.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!