NaslovnicaVijestiNeymar uoči utakmice sa Urugvajem govorio o svom odnosu sa Suarezom

Neymar uoči utakmice sa Urugvajem govorio o svom odnosu sa Suarezom

Brazil i Urugvaj će se večeras sastati u okviru petog kola kvalifikacija južnoameričke zone za Svjetsko prvenstvno koje će se odigrati u Rusiji 2018. godine. Urugvaj se nakon četiri odigrane utakmice nalazi na drugom mjestu sa 9 bodova, dok je Brazil na petom mjestu sa 7 bodova.

Neymar

Podsjetimo, prve četiri ekipe iz južnoameričke zone će se kvalifikovati direktno na Svjetsko prvenstvno, dok će peta igrati baraž sa prvom ekipom iz Okeanije.

Večeras će se nakon dugo vremena na suprotnim stranama naći saigrači iz Barcelone, Neymar iz redova Brazila, te Luis Suarez koji brani nacionalni dres Urugvaja prvi put nakon incidenta na Svjetskom prvenstvu 2014. godine kada je na utakmici protiv Italije ugrizao Giorgija Chiellinija te dobio suspenziju na šest mjeseci.

Neymar i Suarez su u veoma dobrim odnosima u svlačionici Barcelone, ako ne i najbolji prijatelji iz katalonskog kluba, no kako kaže Neymar, večeras će dati sve od sebe da savlada druga iz tima.

“Poštujemo sve ekipe, pa tako i Urugvaj za koji nastupa moj prijatelj Suarez. Međutim sve ću učiniti da ga pobijedim”, rekao je Neymar kroz smijeh za brazilske medije.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Suarez koji igra svoju najbolju sezonu u karijeru uživa poštovanje od strane Neymara koji ima samo riječi hvale za njega.

“Igrač za sebe, posebna klasa, svi znaju kakav je ove sezone. Što se tiče mog odnosa sa njim, mi smo stalno zajedno, tu je i Messi. Funkcionišemo odlično kako na terenu tako i van njega. Mislim da je to ključno za uspjeh na terenu.”, riječi su Neymara.

 

“Da biram između Copa Americe i Olimpijskih igara? Već sam se izjasnio povodom toga, želim igrati na oba takmičenja. Obično je volja igrača presudna, no ovaj put to nije slučaj, ne zavisi sve od mene već veliki dio i od mojih trenera. Dunga i Luis Enrique će se dogoviriti i vidjećemo šta će biti na kraju.”

Brazil i Urugvaj će odmjeriti snage večeras u 1:45 poslije ponoći.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!