NaslovnicaVijestiNeymarov nasljednik polako postaje Barcelonin problem!?

Neymarov nasljednik polako postaje Barcelonin problem!?

Ousmane Dembele, doveden u Barcelonu ovo ljeto za 145 milijuna eura, a u tom trenutku to je bio drugi najskuplji transfer u povijesti nogometa, a u međuvremenu pojavila su se dva skuplja (Mbappe za 185 milijuna eura i Coutinho za 165 milijuna eura). Doveden kao zamjena za Neymara, a do sada ima manje od 400 minuta i 0 golova.

Ousmane Dembele bez dileme je jedan od najtalentiranijih nogometaša svijeta. 20-ogodišnji Francuz 2016. godine došao u Borussiju Dortmund za 15 milijuna eura, a Borussia ga samo godinu kasnije prodaje Barceloni za 105 milijuna eura + 40 milijuna eura bonusa. Kako je u jednoj sezoni cijena skočila sa 15 na 145 milijuna eura? Tada 19-ogodišnji Dembele imao je fenomenalnu sezonu u Dortmundu – 10 golova i 21 asistencija. Potencijal i više nego jasan!

[su_live_koeficijenti_v2]

Današnje tržište je takvo da se potencijali plaćaju jako skupo i to je jednostavno tako. Primjerice – najskuplji stoper u povijesti nogometa Virgil Van Dijk nikada nije igrao Ligu prvaka dok nije došao u Liverpool, drugi najskuplji stoper ikada Laporte još nije ni debitirao za reprezentaciju…

No, nije problem novac. Barcelona je prodala Neymara za 222 milijuna eura i dovela Dembelea, igrača koji ima potencijal da bude njegov nasljednik, ali problem leži u nečemu drugom…

Dembele postaje problem

U Barceloni su znali da mladim igračima adaptacija u novi klub nije nimalo lagana, no slučaj Dembele gori je nego što su očekivali. Ozljede nisu jedini razlog njegove teške prilagodbe na novu sredinu. On je u Barcelonu došao sam, u početku ga je ugostio Umtiti, a onda je otišao živjet sam gdje sada živi samo sa jednim članom obitelji.

Dok se oporavljao Dembele je komunicirao samo sa dva suigrača – Umtitijem i Digneom. Vrijeme je provodio u bolnici i kući gdje po cijele dane igrao igrice da mu vrijeme brže prođe te komunicirao sa svojim prijateljima iz Francuske, no i to češće video pozivima nego uživo.

Dembele ima probleme i sa probavom pa mu hrana koju pripremaju u Barceloninom kampu baš i ne odgovara pa se ni u kampu nije družio sa suigračima već bi išao kući gdje mu privatni kuhar pripremao hranu. Dakle, njegovi problemi sa prehranom također su odmogli kod povezivanja sa suigračima u FC Barceloni.

[su_champions_league]

Osim toga, Dembele jedva da zna progovoriti pokoju riječ na katalonskom i španjolskom, pa uglavnom priča samo sa suigračima koji znaju francuski. Navodno su stariji suigrači i ‘voditelji svlačionice’ izrazili želju da se Dembeleu pomogne da bolje prilagodi u momčad jer momak izgleda usamljeno.

Valverde nije oduševljen njegovim međuljudskim odnosima, ali ni njegovom prilagodnom na igru Barcelone, ali nada se kako će on to ubrzo pohvatati kako bi im mogao pomoći u ostatku sezone, a posebno u Ligi prvaka gdje im ne može pomoći novo pojačanje – Coutinho. Valverde nije jedini razočaran Dembeleom, navodno je izbornik Francuske u dvojbi hoće li Ousmane ići na Svjetsko prvenstvo…


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!