NaslovnicaVijestiNije izdajica samo Guardiola: Legendarni Katalonac odigrao ključnu ulogu u transferu Garcie...

Nije izdajica samo Guardiola: Legendarni Katalonac odigrao ključnu ulogu u transferu Garcie u City

Nije izdajica samo Guardiola: Legendarni Katalonac odigrao ključnu ulogu u transferu Garcie u City! Prije nekoliko sedmica Barceluno je napusti njihov najveći dragulj, produkt La Masie Eric Garcia. Mnogi su napali Pepa Guardiolu zbog toga što je ukrao talenta Barcelone, te ga doveo pod svoje okrilje u Manchester City, ali ključnu ulogu u tom transferu odigrao je, možda i najveća legenda Barcelone, Carles Puyol.

Nije izdajica samo Guardiola: Legendarni Katalonac odigrao ključnu ulogu u transferu Garcie u City! Prije nekoliko sedmica Barceluno je napusti njihov najveći dragulj, produk

Prije nekoliko sedmica Katalonska javnost i svi ljubitelji nogometa u Barceloni ostali su šokirani nakon što je klub napustio njihov najveći dragulj, mladi Eric Garcia. Još više ih je boljela činjenica što ga je iz kluba “ukrao” Pep Guardiola, legenda i nekadašnji kapiten kluba. Ali u današnjem izdanju španskog lista Marca, objavljena je vijest kako Pep nije sam učestvovao u realizaciji transfera, nego mu je pomogao, niko drugi do Carles Puyol.

Naime, Carles je nakon završene karijere krenuo u menadžerske vode, te je agent nekolicini mladih igrača a jedan od njih je i Eric Garcia. Puyol, zasigurno najveća Barcina legenda, u izjavi za pomenuti list rekao je da Eric ima više prostora za napredovanje u Manchesteru pod vodstvom trenera sa koji je Puyolu bio suigrač a kasnije i trener.

>> Pep Guardiola osigurao još jedno veliko pojačanje: 70 milijuna eura za senzacionalnog Francuza

On je otvoreno rekao da Garcia ima više prilike za napredak u Cityu nego u Brcinoj akademiji La Masiji. To je naljutilo navijače Barcelone, koji su u nekoliko zadnjih sedmica ostali bez tri velika dragulja, te im nikako nije jasna transfer politika kluba, jer će kroz par godina iste te igrače kupovati za mnogo veći novac kao što je bio slučaj sa Fabregasom, a vjerovatno i sa Bellerinom.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!