NaslovnicaVijestiNije zbog novca? Gervinho otkrio zbog čega je otišao u Kinu

Nije zbog novca? Gervinho otkrio zbog čega je otišao u Kinu

Gervinho je u zimskom prijelaznom roku napustio Romu i prešao u kineski tim Hebei China Fortune gdje ima godišnju platu od čak 10 miliona eura. Ovaj transfer Gervinha nije se dopao mnogim navijačima, koji su Gervinha optužili da samo leti za novcem. Taj transfer se nije dopao ni Spalettiju koji je rekao da je Gervinho otišao da utrostruči platu. No, kako Gervinho kaže novac nije razlog zbog kojeg se zaputio put Kine. Razlog je otkaz koji je Roma uručila Rudiju Garciji, vjerovali ili ne.

Gervinho

“Mogao sam ostati u Romi, barem do kraja sezone. Iskreno, nisam namjeravao napustiti klub ove zime. Ali otkaz Rudiju Garciji je promijenio stvari. Mislio sam da to nije bilo pošteno i zbog toga više nisam želio ostati,” objasnio je Gervinho za Jeune Afrique, a potom je dodao:

“Razmišljao sam o odlasku nekoliko dana, a kada me kinesku klub nazvao odlučio sam otići. Otišao sam jer sam izgubio motivaciju za igranjem nogometa u Romi.”

Gervinho ipak nije mogao izbjeći, iako je vjerovatno želio, pitanje novinara o plati u ovom kineskom klubu.

“Istina, to je puno novca, ali čak se ni kineski klubovi, koliko god bogati bili ne rasipaju bez razloga. Ako su moji šefovi odlučili dati mi toliku plaću, to je zbog toga jer sam je zaslužio. Potrošili su puno da me dovedu, to znači da su moji nastupi bili odlični i da opravdavaju transfer.”

Ali, ovaj intervju Gervinha baš ne upija vodu, jer je opšte poznato da mu je prošle godine propao transfer u Ujedinjene Arapske Emirate kada se reprezentativac Obale Slonovače malo ‘zanio’ te previše tražio od kluba iz Saudijske Arabije. Gervinho je tada tražio privatni helikopter, privatnu plažu, smještaj za sve članove obitelji te neograničen broj letova za Obalu Slonovače, što su vlasnici arapskog kluba odbili i završili pregovore sa ovim igračem. Potpuno ispravan postupak imućnih Arabljana.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!