NaslovnicaVijesti"Nijedan igrač Atletica nema mjesta u Realu!"

“Nijedan igrač Atletica nema mjesta u Realu!”

Madridski derbi između Atletica i Reala u posljednjih nekoliko godina dobio je na kvaliteti i popularnosti otkako je na klubi Atletica Diego Simeone, koji je doprinio da se njegov tim konstantno bori za sami vrh u španskoj Primera ligi. 

Nijedan igrač Atletica nema mjesta u Realu!

Momci iz crvenog dijela španske prijestolnice su čak bolji u međusobnim duelima od kraljevskog kluba u posljednje dvije sezone, ali i pored te činjenice legendarni igrač Reala José María Gutiérrez Guti smatra da nijedan igrač Atletica nema mjesta u trenutnom timu Reala.

“Da li bih potpisao makar jednog igrača iz Atletika? Ruku na srce, mislim da nijedan igrač Atletiko Madrida trenutno ne zaslužuje mjesto u ovom timu Reala”, rekao je Guti.

Guti je za Real odigrao preko 400 utakmica tokom svog šesnaestogodišnjeg boravka u Madridu. U tom periodu, kraljevski klub je bio dominantan nad gradskim rivalom, ali se situacija sada uveliko promijenila.

“Kada sam bio igrač, utakmice protiv Atletiko Madrida bile su rutina za nas. Samo još jedna u nizu koju smo lako dobijali. Ipak, dolaskom Simeonea na klupu to se znatno promijenilo. Sad je ovaj rivalitet daleko veći i neizvjesniji. Simeone je odličan trener”, istakao je Guti.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Na kraju je Guti istakako gdje i jedan i drugi klub treba da usmjere svu svoju snagu do kraja sezone: “Ipak, mislim da ovaj derbi nema rezultatski značaj, odnosno da je pitanje titule već riješeno i da Real i Atletiko treba da se okrenu Ligi šampiona”, naglasio je Guti.

Veliki gradski derbi između Reala i Atletica igra se danas na Santiago Bernabeu stadionu sa početkom u 16 sati. S obzirom kakve smo duele gledali u posljednjih nekoliko godina, nema sumnje da ćemo i danas uživati u vrhunskoj predstavi ova dva tima.

Barcelona je trenutno lider španskog prvenstva sa 63 boda, osam više od drugoplasiranog Atletika i devet više od Reala koji je na trećem mjestu sa 54 boda.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!