NaslovnicaVijestiNjegov uticaj možda nije iznenadan kao njegov transfer: Brazilac spreman da zablista...

Njegov uticaj možda nije iznenadan kao njegov transfer: Brazilac spreman da zablista na Anfieldu

Njegov uticaj možda nije iznenadan kao njegov transfer, ali je Brazilac spreman da zablista na Anfieldu. Dok prije većine transfera budu sedmice glasina, izjave po novinama, obično dosta prije nego je početna cijena obznanjena, Liverpool je priznao dolazak Brazilca manje od 24 sata prije nego su Britanski mediji nagovjestili mogući dolazak.

Brazilac spreman da zablista

Dolazak Brazilca koji je postigao 23 gola i koji je imao 22 asistencije u posljednje dvije sezone Bundeslige za cijenu od 29 miliona funti će imati efekt da navijači budu zadovoljni.

Do nedavno, njegov početak može se vidjeti kao razočarenje. Nakon njegovih napora za reprezentaciju na Copa Americi, Firmino nije izgledao dovoljno dobro da može početi sezonu u početnih 11 Liverpoola. Bio je u početnih 11 u samo tri ligaške utakmice, i igrao je nešto više od sata prije nego što je zamijenjen. Povreda leđa je također uticala da li će se naći među prvih 11.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Ali nakon njegovog povratka, Firmino je zaista počeo da osjeća svoja stopala. Izabran je za igrača utakmice u pobjedi protiv Bournemoutha, igrajući ključnu ulogu na pobjedonosan način na Rubin Kazanu. Imao je sjajač učinak kada su Crveni razvalili City, stvarajući prva dva gola, dok je treći on postigao.

1

Kreativni uticaj

Roberto Firmino je stvorio tri čiste šanse u Premier ligi ove sezone. Nijedan igrač Liverpoola nema takav učinak. Klopp od tada opisuje Firmino-a kao “potpuno ofanzivnog igrača” i sudeći po njegovoj igrii u ovim utakmicama lako je vidjeti zašto; odličan je sa obje noge kao desetka i kao lažna devetka u ovim utakmicama.

“Prije utakmice sam mu rekao da je napadač koji nekada može da bude veznjak – ne veznjak koji nekada može biti napadač,” Klopp je rekao za NBC.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

“Trebamo ga kao metu i on je došao veoma duboko. Pa sam rekao, “Šta radimo ovdje? Ne možemo se probiti u tom smijeru kada nemamo nikoga da tako igra, molim te ostani tu.”

Firmino je sklon da nađe prostora i da uzima pozicije odakle može da bude opasan po protivnika. To je sada uradio protiv City-a, iako je bio dublje nego je Klopp želio, njegovo kretanje je bez sumnje ključna komponenta njegove igre.

2

[su_bet_at_home_1]

I kada je Liverpool igrao protiv Bordeauxa na Anfildu, nije kružio oko odbrane kada je imao loptu, uvijek je birao pozicije koje su zabrinjavale odbranu. Odbrana zna da nema odmora kada je Firmino na terenu. Kada je Klopp došao, Brazilac je bio igrač koji bi mogao sijati sa bivšim šefom Dortmunda zbog njegove mogućnosti da vrši pritisak i da izvuče odbranu.

Sturridge-ov talent brzog dodavanja vi trebao pružiti podršku i za Firmino-a i za Liverpool. Kretanje engleskog napadača će sigurno obezbjediti Brazilcu mogućnosti da često pokazuje svoju mogućnost da odigra ključni pas. Da bi se od Firmino-a izvuklo najbolje, nije bitno gdje igra, nego podrška koju ima.

Sada kada se Sturridge vratio, Klopp iznenada ima mnoge napadačke opcije na raspolaganju. Firmino je već pokazao da ima sve potrebne sposobnosti da uspije kao desetka.

Njegov uticaj možda nije iznenadan kao njegov transfer, ali nakon perioda adaptacije, Firmino je izgleda spreman da zablista na Anfildu.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

 

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!