NaslovnicaVijestiNjemački drugoligaš je imao priliku kupiti Vardyja, ali ovo ih je odvratilo...

Njemački drugoligaš je imao priliku kupiti Vardyja, ali ovo ih je odvratilo do kupovine

Jamie Vardy jedan je od najboljih, ako ne i najbolji igrač Leicestera ove sezone koji juriša ka svojoj prvoj tituli u istoriji. Potrebna su im samo još tri boda kako bi i matematički osigurali titulu. Njihov glavni konkurent Tottenham je u prošlom kolu remizirao sa West Bromwich Albionom što je odlično došlo ‘Lisicama’.

drugoligaš

Jamie Vardy je ove sezone postigao 22 gola što ga čini trećim najboljim strijelcem lige, a ispred njega su Sergio Aguero sa 23, i Harry Kane sa 24 pogotka. Vardy je uz 22 gola upisao još i šest asistencija.

Međutim, Vardyja su prije dvije godine imali priliku dovesti iz RB Leipziga, no trenru Ralfu Rangnicku smetale su njegove godine. Vardy je tada imao 27 godina, a Rangnick je tražio igrađe mlađe od 24 godine.

Rangnicku je ponuda stigla od agenta, ali ovaj je odbio.

“Imali smo veliku želju da dovedemo Joea Gomeza koji se kasnije odlučio za Liverpoola, a ne za nas. Kasnije, vražali smo se iz Londona u Leipzig avionom, a sa mnom je letio i njegov agent koji mi je rekao. “Gospodine Rangnick, zašto ste toliko radikalni i tvrdoglavi i kupujete igrače samo mlađe od 24 godine. Imam savršenog igrača, ali ima 27 godina. Garantujem da bi mogao postati i reprezentativac.”, prijesjetio se Rangnick.

Agent je govorio o Jamieju Vardyju koji je nedavno i debitovao u dresu engleske reprezentacije i već postigao dva gola.

[su_sportingbet_euro2016]

Vardy je samo prije šest godina radio u tvornici i paralelno igrao amaterski nogomet, od kojeg nikada nije očekivao ništa veliko. Prvo je igrao za Stocksbridge Park Steels, zatim za Halifax Town, te od 2011. do 2012. za Fleetwood Town iz kojeg je došao u Leicester City s kojim je osvojio Championship, a prošlu sezonu završio na 14. mjestu Premiershipa, a ove sezone se bore za naslov! Vardy je u Leicesteru u 131 utakmici postigao 47 golova.

Pogađao je u devet uzastopnih utakmica u Premiershipu i tako oborio rekord velikog Ruuda van Nisterlooyja.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!