NaslovnicaVijestiNjemački reprezentativac prvo pojačanje Guardiole u Cityju?

Njemački reprezentativac prvo pojačanje Guardiole u Cityju?

Nogometaš Borussije iz Dortmunda Ilkay Gündogan mogao bi biti prvo pojačanje novog menadžera Manchester Cityja Pepa Guardiole, prenosi Sky Sport.

Njemački reprezentativac

Pep Guardiola će na kraju sezone zamijeniti Manuela Pellgrinija na klupi Manchester Cityja. City je zaista prerano objavio dolazak novog trenera, što se nije svidjelo svim igračima. No, uprkos tome, mediji već uveliko pišu o potencijalnim pojačanjima Pepa Guardiole u timu iz Manchestera. Jedno od prvih pojačanja mogao bi biti njemački igrač turskog porijekla, Ilkay Gundogan.

Kako se navodi, City je ponudio 35 milijuna eura za njemačkog reprezentativca, dok Dortmund zahtjeva 10 milijuna više kako bi se sklopio dogovor.

Gundogan je u ožujku dogovorio osobne uvjete sa sportskim direktorom Cityja na sastanku Amsterdamu, prema kojem bi trebalo da zarađuje šest milijuna eura godišnje.

Guardiola vidi Gündogan kao ključnog nogometaša u njegovim planovima i spreman je da podigne cifru kako bi se transfer ostvario, dok Borussia nije u baš dobrom položaju pregovora jer igraču ističe ugovor 2017. godine i ovo joj je posljednja prilika da zaradi veliki novac.

Ilkayja Gundogana su nedavno spominjali i kao potencijalno pojačanje Liverpoola u predstojećem prijelaznom roku, jer trener Liverpoola je Jurgen Klopp, bivši trener Gundogana, te za Gundogana misli da je odličan igrač koji bi mogao itekako pomoći u veznom redu Liverpoola.

Gundogan je profesionalnu karijeru počeo u Bochumu u kojem je nastupao od 2008. do 2009, a onda se seli u Nurnberg gdje provodi period do 2011. godine. Zatim je uslijedio transfer u Borussiju koja je tada gradila svoj tim. U Borussiji nastupa od 2011. i od tada je preko 100 puta nastupao za dres ‘Milionera’, a često je imao problema za povredama, te zbog toga često duži period izbivao sa terena Gundogan je takođe njemački reprezentativac, za reprezentaciju ‘Elfa’ nastupa od 2011. godine, a prije toga nastupao je za sve mlađe selekcije reprezentacije Njemačke.

[su_sportingbet_euro2016]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!