NaslovnicaVijestiNovi rekord u kineskom nogometu

Novi rekord u kineskom nogometu

Brazilski nogometaš Oscar potvrdio je da je blizu da napusti Chelsea i prijeđe u kineski Shanghai SIPG za 60 milijuna eura, što će biti novi rekord u kineskom nogometu.

rekord

Oscar će, čim službeno počne prijelazni rok, zadužiti dres Shanghaia i time oboriti transfer rekord u kineskom nogometu, koji je držao njegov novi suigrač Hulk (za 55,8 milijuna eura došao iz Zenita).

“Oko 90 posto posla je završeno. Preostali su samo detalji da pređem u Shanghai”, rekao je Oscar za SporTV.

Oscar napušta London poslije četiri i pol godine i male minutaže kod Antonija Contea ove sezone, pošto je odigrao samo 10 utakmica, uglavnom ulazeći s klupe.

Brazilski veznjak je pod vodstvom Josea Mourinha imao važnu ulogu u osvajanju Premier lige, čak je i kod Contea na početku bio standardan, ali je izgubio mjesto među najboljih 11 prilikom nove formacije 3-4-3, koja se pokazala kao uspješnom.

U Shanghaiu će ga dočekati nekadašnji menadžer Chelseaja Andre Villas Boas, a pored Hulka tu je još jedan njegov zemljak, Elkeson.

25-godišnji Brazilac je karijeru počeo u Sao Paulu, odakle je prešao u Internacional 2010, da bi se dvije godine kasnije preselio na Stamford Bridge, gdje je upisao 130 nastupa te zabio 22 gola. Sa Chelseajem je osvojio po jednu Premier ligu, engleski Liga kup te Ligu Europe.

Od 2011. član je reprezentacije Brazila, za koji je odigrao 48 utakmica i postigao 12 golova. Prvi je igrač koji je postigao hat-trick u finalu U20 Svjetskog prvenstva, gdje je podigao šampionski pehar sa mladom reprezentacijom 2011. Osvojio je i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!