Novi ugovor o TV pravima u španjolskoj Primeri

Španska nogometna liga mogla bi kazni klubove prve lige ako tijekom televizijskih prijenosa u utakmicama u kojima su domaćini budu prikazana prazna sjedala na stadionu. Novi ugovor stupit će na snagu od sljedeće sezone.

ugovor

Kako je prenio Yahoo sport, prema novim pravilima, koja bi trebalo da stupe na snagu od sljedeće sezone, zahtijevat se da tribine koje se redovito prikazuju tijekom televizijskih prijenosa utakmica budu popunjene. Mediji su prenijeli da je taj potez odgovor La lige na englesku Premier ligu, koja je najpopularnija na svijetu.

Premier liga će biti najprofitabilnija liga na svijetu kada sljedeće sezone stupi na snagu novi dogovor oko televizijskih prava. Prema tom dogovoru, Premier liga će od 2016. do 2019. godine na televizijskim pravima zaraditi 5,136 milijardi funti.

Prva španjolska liga je početkom godine objavila da će njezini ugovori oko televizijskih prava biti slični onima iz Premier lige, ali ne u smislu prihoda, već da će se to odnositi na jednaku distribuciju novca.

Najbolji španjolski klubovi Real Madrid i Barcelona su o svojim ugovorima mogli pregovarati s televizijskim kompanijama, ali im je ta privilegija oduzeta. Sada će se sredstva spajati i dijeliti ali nijedan klub neće zarađivati manje nego prije novog dogovora.

Novi dogovor stupa na snagu od slijeće sezone, a španjolska liga će za tri sezone od televizijskih prava zaraditi 1,98 milijardi funti.

Ove sezone španjolska Primere je sve do samo kraja bila veoma uzbudljiva, prvak je odlučen u zadnjem kolu a to je Barcelona koja je imala samo bod više od drugoplasiranog Reala. Treći na tabeli završio je Atletico Madrid sa tri boda manje od prvaka, a ključna utakmica za Atletico je bila poraz od Levantea 2-1.

Sljedeće sezone u Primeri se neće takmičiti Levante, Getafe i Rayo Vallecano koji su ispali u Segundu.

[su_betfair_200eura]
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)