NaslovnicaVijestiNovo otkriće o Draženu: Zbog toga je bio sjajan, ovo niko nije...

Novo otkriće o Draženu: Zbog toga je bio sjajan, ovo niko nije mogao da uradi osim njega

Novo otkriće o Draženu: Zbog toga je bio sjajan, ovo niko nije mogao da uradi osim njega! Vjerovatno jedan od najvećih košarkaša Evrope, Dražen Petrović, mnogima je otvorio put u NBA ligi, gdje je u dresu New Jersey Netsa, bio najbolji igrač ekipe, te je bio prvi koji je dokazao da Evropljani mogu da budu atraktivni, zanimljivi i prije svega korisni za ekipu. Da bi došao to toga, put nije bio lagan, što je za Hrvatske medije izjavio i nekadašnji trener Petrovića, Dragan Milanović.

Novo otkriće o Draženu

Nekada najbolji kondicioni trener u Jugoslaviji, Dragan Milanović koji je uveliko pomogao Draženu da postane to što jeste, pričao je o Draženovoj upornosti, volji, želji, radnoj etici i prije svega o njegovom perfekcionizmu. On tvrdi da prije i poslije njega nikada nije imao priliku upoznati i čuti za košarkaša ili sportistu sa takvim radnim navikama i osobinama.

“Niko nije mogao izdržati takve treninge koje je induvidualno odrađivao Dražen.” – rekao je Milanović koji je opisao kako je tačno izgledao jedan od Draženovih treninga.

>> Evo šta je Mourinho rekao Baleu pred početak prijateljske utakmice

“Jedan dio treninga bio je sastavljen od driblanja i usavršavanja tehnike te prodor prema košu i završavanje sa dvokorakom. To je ponovio 50 puta. Nakon toga je šutirao 20 slobodnih bacanja, 50 pogođenih trojki i još jednom 20 pogođenih slobodnih bacanja. Nakon toga pretrčao je 10 puta dužinu terena, nakon čega se je opet posvetio šutiranju. Na kraju treninga uradio je 150-200 trbušnjaka te je ponovo uradio prvi dio treninga 50-20-50-20. Na treningu je 200 puta šutira za dva, 200 puta za tri te je 160 puta izveo slobodna bacanja koja su bila 90% uspješna. To znači da je na svom induvidualnom treningu loptu bacio na koš čak 700 puta. To mu je bio ritual, rutina… Nakon toga trenirao je još sa ekipom gdje je šutirao oko 200 puta na koš. Takav trening sam pokušao napraviti sa još nekoliko izvrsnih igrača kao što su Nikos Galis, Ibrahim Kutlay ali niko od njih nije mogao izdržati taj tempo. Niko nije ima toliku koncentraciju kao Dražen.” opisao je trening Dražena njegov trener Milanović.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!