NaslovnicaVijestiOBJAŠNJENJE: Zašto Chelsea neće moći igrati na svom novom stadionu do 2021....

OBJAŠNJENJE: Zašto Chelsea neće moći igrati na svom novom stadionu do 2021. godine?

Chelsea neće zaigrati na novom stadionu sve do 2021. godine, nakon što su u klubu imali problema sa kašnjenjem izrade projekta stadiona.

Zašto Chelsea neće moći igrati na svom novom stadionu

‘Plavci’ su planirali početi igrati igrati na stadionu kapaciteta 60000 početkom 2020. godine, ali, kako piše London Evening Standard, iz kluba su morali poslati revidirane planove nakon što se pojavila zabrinutost zbog dizajna stadiona, uređenja i zaštite okoliša.

Predviđa se da će klub iz Londona svoje domaće utakmice igrati na Wembleyu tri sezone, počevši od sezone 2018/19, dok stadion ne bude obnovljen i uređen u potpunosti.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

Trenutni Stamford Bridge ima kapacitet od samo 42000, a uprava Chelsea se želi pobrinuti da prihodi od prodaje ulaznica budu veći.

Unatoč nedavnom porazu protiv Tottenhama, koji je prekinuo njihov niz od 13 uzastopnih pobjeda u Premier ligi, Chelsea i dalje ostaje vodeći na tabeli. Poslije 20 odigranih utakmica ima 49 osvojenih bodova, pet bodova više od drugoplasiranog Liverpoola.

Tim Antonija Contea sljedeću utakmicu igra protiv Peterborough Uniteda u okviru FA Kupa u nedjelju, dok u ligi gostuje trenutnom engleskom prvaku Leicester Cityju 14. januara.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!