NaslovnicaVijestiOdlazi iz Arsenala: Mesut Ozil postavio ultimatum Barceloni!

Odlazi iz Arsenala: Mesut Ozil postavio ultimatum Barceloni!

Vezni igrač Arsenala Mesut Ozil je prema pisanju španjolskih medija postavio ultimatum Barceloni, poručivši katalonskom klubu da ga dovede ili će otići u Manchester United.

Ozil postavio ultimatum Barceloni

On se u posljednje vrijeme povezuje sa prelaskom u oba kluba, s obzirom da još uvijek nije odlučio produžiti ugovor sa ‘Topnicima’ koji ističe na kraju sezone.

[su_bbworld]

Navodno, Jose Mourinho ga želi dovesti kao zamjenu za Henrikha Mkhitaryana u kojeg više nema povjerenja. Međutim, s obzirom da bi Barcelona mogla imati problema sa dovođenjem Philippea Coutinha, Mesut Ozil je sljedeća meta.

Ozil postavio ultimatum Barceloni

Španjolske novine Mundo Deportivo danas su objavile vijest kako je Mesut Ozil kontaktirao Barcelonu i poručio da ga dovedu što prije ili će otići u United.

Jose Mourinho je surađivao sa njemačkim reprezentativcem u vrijeme dok su obojica bili u Real Madridu. Zajedno su osvojili La Ligu, te tri puta stizali do polufinala Lige prvaka.

Kako navodi Mundo Deportivo, bivša zvijezda Schalkea još uvijek nije odbacila ni mogućnost da produži ugovor sa londonskim klubom, ali mu je Barcelona svakako prva opcija.

[su_premierleague]

Trener Arsenala Arsene Wenger jučer je priznao kako bi Ozil mogao ostati na Emiratesu, te da čelnici kluba rade sve kako bi ga zadržali.

“Pregovori uvijek traju sa svima”, rekao je francuski stručnjak govoreći na press konferenciji pred večerašnju utakmicu protiv West Ham Uniteda.

“Naša vrata su uvijek otvorena. Ne mogu vam ništa više reći.”

29-godišnji Ozil u Arsenal je stigao u ljeto 2013. godine iz Real Madrida za cifru od 47 miliona eura, te je ubrzo postao jedan od najboljih igrača u Premier ligi na svojoj poziciji. Međutim, krajem prošle i početkom ove sezone uslijedio je veliki pad forme, te je pretrpio velike kritike od strane navijača i engleskih medija.

‘Topnici’ su trenutno na razočaravajućem šestom mjestu u Premier ligi sa 29 osvojenih bodova nakon 16 odigranih kola. Večeras će u okviru 17. kola gostovati kod 19-plasiranog West Ham Uniteda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!