NaslovnicaVijestiOgromne cifre: Guardiola će zarađivati čak 13 miliona funti više nego Arsene...

Ogromne cifre: Guardiola će zarađivati čak 13 miliona funti više nego Arsene Wenger

Guardiola će zarađivati čak 13 miliona funti više nego Arsene Wenger. Španac će postati daleko najplaćeniji trener u Premier ligi, gdje će zarađivati oko 13 miliona funti više nego prvi trener sa najvećom platom u ovom trenutku, Arsene Wenger.

Guardiola će zarađivati čak 13 miliona funti više nego Arsene Wenger

Manchester City je možda ostvario najbolji komad poslobanja u zimskom prijelaznom roku, nakon što je osigurao Pep Guardiolu kao njihovog menadžera za sljedeću sezonu.

Međutim, moglo bi se reći da je i sam Španac bio podjednako uspješan, gdje će ovaj masovni ugovor da ga učini najplaćenijim trenerom Premiershipa.

Potvrđeno je jučer da će Španac zamijeniti Manuela Pellegrinija na čelu Cityja naredne sezone, a britanski list kaže da će u njegov džep svake godine ići nevjerovatnih 21 milion funti.

Godišnja brojka znači da će zarađivati 12.7 miliona više od menadžera sa najdužim stažom u Premiershipu, Arsena Wengera, 13.7 miliona funti više od Luis van Gaala u Manchester Unitedu i 14 miliona funti više od Jurgen Kloppa.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Nevjerovatne brojke, a Pellegrini zarađuje samo 4.2 miliona funti godišnje, što možda pokazuje koliko City vjeruje u Guardiolu i njegov dugoročni ugovor.

Josep “Pep” Guardiola i Sala (Santpedor, 18. januara 1971.) , španjolski je bivši nogometaš. Igrao je na poziciji veznog igrača. Profesionalnu karijeru započeo je 1990. godine u Barceloni, igrao je i za Bresciu, Romu, Al-Ahli i Dorados de Sinaloa. Od 2007. je trener u B momčadi Barcelone, a od 2008. do 2012. je bio trener glavne momčadi Barcelone.

Trenutno trenira momčad Bayerna, ali jučer je Manchester City objavio njegov dolazak, što bi ga sljedeće sezone trebalo učiniti menadžerom Građana.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!