NaslovnicaVijestiOlivier Giroud prešao u Chelsea, Thierry Henry komentarisao njegov odlazak

Olivier Giroud prešao u Chelsea, Thierry Henry komentarisao njegov odlazak

Danas je bio vrlo zanimljiv dan za sve navijače Arsenala. Sve je počelo dolaskom Pierre-Emericka Aubameyanga iz Borussije Dortmund u transferu vrijednom 64 miliona eura.

Olivier Giroud prešao u Chelsea

Gabonski reprezentativac je potpisao ugovor do 2022. godine sa novim klubom vrijedan 180,000 funti tjedno, te je tako stavio tačku na sve špekulacije o njegovoj budućnosti, koje su se pojavile u posljednjih mjesec dana.

Zatim je uslijedila nova vijest vezana za ‘Topnike’. BBC Sport je objavio kako je zvijezda tima Mesut Ozil potpisala novi trogodišnji ugovor. Početkom zimskog prelaznog roka engleski mediji su ga povezivali sa odlaskom u mnoge klubove, uključujući i Manchester United u koji je njegov donedavni suigrač Alexis Sanchez otišao ranije ovog mjeseca. Međutim, on je navodno produžio ugovor i pristao na platu od čak 350,000 funti tjedno.

Ipak, tu nije kraj. Chelsea je zatim potvrdio kako je u klub stigao dugogodišnji napadač Arsenala Olivier Giroud. Iako cijena transfera nije službeno potvrđena, nagađa se kako je riječ o 18 miliona funti, a Francuz je potpisao ugovor na 18 mjeseci.

Mnogi navijači kluba nisu zadovoljni odlukom o prelasku Girouda u redove velikog rivala, a jedan od njih je i legenda kluba Thierry Henry. Ipak, on je u intervjuu za Sky Sports priznao kako razumije zbog čega je Giroud otišao.

[su_million_pound]

“Svi smo znali da je pitanje vremena kada će se dogoditi taj ‘domino’ efekt nakon dolaska Aubameyanga. Njegov dolazak je dozvolio Giroudu da ode. Jučer smo mogli osjetiti kako je postojalo nešto u njemu kada je aplaudirao navijačima Arsenala.”

“Mislim da je učinio ono što je morao učiniti za Arsenal. Znao je da ga Chelsea želi i da su na tabeli ispred Arsenala. Arsene Wenger mu ne pruža željenu minutažu, Lacazette igra ispred njega. Ne mogu ga kriviti ili biti uzrujan zbog njegovog odlaska u Chelsea jer nije ni igrao u Arsenalu. Način na koji on igra odgovara Antoniju Conteu, on voli visokog napadača sa mozgom. Želim mu sve najbolje, ali Arsenal je izgubio sjajnog timskog igrača.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!