Opljačkan najpoznatiji stadion na svijetu

Najpoznatiji nogometni stadion na svijetu, brazilska Maracana, bio je meta lopova koji su odnijeli vrijedne stvari sa ovog kultnog mjesta.

stadion

Policija je priopćila da su ukradene dvije brončane biste, dva televizora i dio bakrenog crijeva. Ukradena je bista novinara Maria Filha, čovjeka po kome je stadion službeno nazvan.

Na Maracani je 2014. godine odigrana finalna utakmica Svjetskog prvenstva, a u kolovozu 2016. je održana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara. U prosincu je na njoj odigran jedan prijateljski susret, što je posljednja utakmica igrana na tom stadionu.

Brazilski list O Globo je imao pristup stadionu i objavio je fotografije na kojima se vide iščupana sjedala, spaljene trava koja nije zalivana i oljuštena boja s unutarnjih zidova.

Administrator stadiona, Brazilski konglomerat Odebrecht, želi ga vrati državi Rio. Obje te instance su imale mnogo problema s korupcijskim skandalima i ekonomskom krizom.

Bet365 banner 300x250

Čelnici Fudbalskog saveza Rio de Janeira sastaće se sljedećeg tjedna s klubovima iz Rija. Očekuje se da će izraziti namjeru državnih vlasti da interveniraju, ali će to teško biti moguće, jer je regionalna vlast proglasila “financijsku štetu”, zbog čega javnim djelatnicima mjesecima kasne plaće.

Rekordna posjeta na ovom stadionu zabilježena je na Svjetskom prvenstvu 1950, kada je utakmici Urugvaja i Brazila prisustvovalo skoro 200.000 ljudi (199.854 prema službenim podacima).

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)