NaslovnicaVijestiOpljačkan najpoznatiji stadion na svijetu

Opljačkan najpoznatiji stadion na svijetu

Najpoznatiji nogometni stadion na svijetu, brazilska Maracana, bio je meta lopova koji su odnijeli vrijedne stvari sa ovog kultnog mjesta.

stadion

Policija je priopćila da su ukradene dvije brončane biste, dva televizora i dio bakrenog crijeva. Ukradena je bista novinara Maria Filha, čovjeka po kome je stadion službeno nazvan.

Na Maracani je 2014. godine odigrana finalna utakmica Svjetskog prvenstva, a u kolovozu 2016. je održana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara. U prosincu je na njoj odigran jedan prijateljski susret, što je posljednja utakmica igrana na tom stadionu.

Brazilski list O Globo je imao pristup stadionu i objavio je fotografije na kojima se vide iščupana sjedala, spaljene trava koja nije zalivana i oljuštena boja s unutarnjih zidova.

Administrator stadiona, Brazilski konglomerat Odebrecht, želi ga vrati državi Rio. Obje te instance su imale mnogo problema s korupcijskim skandalima i ekonomskom krizom.

Čelnici Fudbalskog saveza Rio de Janeira sastaće se sljedećeg tjedna s klubovima iz Rija. Očekuje se da će izraziti namjeru državnih vlasti da interveniraju, ali će to teško biti moguće, jer je regionalna vlast proglasila “financijsku štetu”, zbog čega javnim djelatnicima mjesecima kasne plaće.

Rekordna posjeta na ovom stadionu zabilježena je na Svjetskom prvenstvu 1950, kada je utakmici Urugvaja i Brazila prisustvovalo skoro 200.000 ljudi (199.854 prema službenim podacima).

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!