NaslovnicaVijestiOscar: Nemam želje da idem u Kinu, uprkos ponudama koje sam dobio

Oscar: Nemam želje da idem u Kinu, uprkos ponudama koje sam dobio

Nemam želje da idem u Kinu, uprkos ponudama koje sam dobio, otkrio je Oscar. U svojoj 24. godini, veznjak je smatrao da je premlad da se preseli u kinesku Super ligu u januaru, sa Jiangsu Suning za koje se pričalo 58 miliona funti.

Nemam želje da idem u Kinu

Veznjak Chelseaja, Oscar kaže da je odbio ponude iz Kine, jer ima nedovršena posla sa šampionom Premiershipa.

Bivši Chelseajev veznjak i Oscarov timski kolega Ramires je bio jedan od igrača visokog profila koji je napustio Europu zbog Kine u januaru, a drugi su Alex Teixeira, Jackson Martinez i Ezequiel Lavezzi.

Jiangsu Suning je navodno spreman da dovede Oscara u svoje redove, uz Ramiresa i Teixeiru, ali 24-godišnjak kaže da bi to bio korak unazad.

“Naravno da sam bio tužan da ga vidim (Ramiresa) kako odlazi, jer smo iz iste zemlje. Mi smo prijatelji, govorimo istim jezikom i pomažemo jedni drugima. To je dobar potez za njega,” rekao je za The Sun.

[su_bet365_live_koeficijenti]

“Bilo je interesa za mene, ali ja nemam želju da napuštam Europu.”

“Ideja da se preselim u Kinu bi bila tako ogromna promjena za mene i time bi išao protiv svega što sam do sada postigao.”

“Chelsea je fantastičan, veliki klub, a ja sam još uvijek mlad. Imam samo 24. godine, tako da imam još dosta nogometa ispred sebe.”

Oscar je bio među onima koji su se borili pod vodstvom Jose Mourinha na početku sezone, ali je pronašao formu pod vodstvom Guus Hiddinka.

“Kada sam došao uzeo sam dres sa brojem 11, od Didier Drogbe, koji je još bio igrač u klubu”, dodao je Oscar.

“Sada nosim dres Lamparda i želim da predstavim taj broj na najbolji mogući način – a taj način bi značio da ostanem u Chelseaju dugi niz godina i osvojim mnogo trofeja kao što je to on učinio.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!