NaslovnicaVijestiOštar napad na Guardiolu kao nikada do sada: "Kao trener je fantastičan...

Oštar napad na Guardiolu kao nikada do sada: “Kao trener je fantastičan a kao osoba je nula!”

Trener Manchester Citya Pep Guardiola dobio je žestoke kritike o strane popularnog nogometnog agenta te će biti zanimljivo pratiti situaciju, jer u prošlosti se dešavalo da zbog sličnih situacija oštećeni podigne krivični postupak.

napad na Guardiolu

Uovom slučaju nije riječo bilo kojem agentu, nego je u pitanju Mino Raiola, jedno od najutjecajnijih agenata na svijetu. Poznato je da nisu prijatelji i da nemaju baš najbolji odnos, iako su imali nekoliko dodirnih tačaka prilikompojedionih transfera. Zapravo, jednom ih je sudbina spojila, i to je bilo dovoljno da Raiola zapravo vidi kakav je čovjek Guardiola.

>> Nevjerojatne stvari koje je Jorge Sampaoli rekao za Lionel Messija u svojoj novoj knjizi

Bio je to slučaj pri transferu Zlatana Ibrahimovića. Guardiola ga je želio u Barceloni, te je do transfera i došlo 2011. godine ali je saradnja između Guardiole i švedskog napadača ubrzo prešla u preziranje, barem sa Ibrine strane. Očito, također je slična situacija bila i sa njegovim agentom, što je dovelo do toga da je Ibra morao napustiti katalonski glavni grad i preseliti se u Milano.

[su_bonus]

A Raiola i dalje ne skriva da mu se ne sviđa Guardiola, te uopšte ne radi transfere svojih igrača u klub koji trenira katalonski strateg. “Kao trener Guardiola je fantastičan a kao čovjek je apsolutna nula. Kukavica!” rekao je Raiola i dodao: “On je poput svećenika koji stalno propovijeda. Uradite ono što ja kažem, ne radite ono što ni ja ne radim.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!