NaslovnicaVijestiOsvajač titule prvaka svijeta napušta fudbal na kraju sezone

Osvajač titule prvaka svijeta napušta fudbal na kraju sezone

Osvajač titule prvaka svijeta i igrač Verone Luca Toni je izjavio kako planira završiti karijeru na kraju ove sezone, kada će napuniti 39 godina, javlja Anadolu Agency (AA). Verona je jučer upisala minimalni poraz od Empolija čime je ostala zakovana za dno tabele Serije A, devet bodova daleko od zone spasa.

Osvajač titule prvaka svijeta

“Mislim da je došlo vrijeme da stanem, nadam se uz proslavu Veroninog opstanka”, rekao je Toni, bivši član Fiorentine, Bayerna, Rome i Juventusa.

On je prošle godine s Maurom Icardijem podijelio titulu najboljeg strijelca talijanske lige, čime je postao najstariji igrač kojem je to pošlo za rukom.

Bio je najbolji evropski strijelac 2006., iste godine kada je Italiji pomogao da dođe do trofeja svjetskog prvaka. U 47 reprezentativnih utakmica postigao je 16 golova.

Toni je profesionalni nogomet počeo igrati u Modeni. Nakon toga, proveo je mnogo godina u Serie B i Serie C1, igrajući za (između ostalih) Empoli,Fiorenzuolu i Lodigiani. Nakon sezone u Trevisu, 1999. se godine premjestio u klub Vicenza Calcio, koji je nastupao u Serie A. Zaitm je otišao u Bresciu Calcio, gdje je igrao dvije sezone uz Roberta Baggia. 2003. godine, odlazi u drugoligaša Palermo, s kojim se vratio u Serie A. Tada je odigrao i prvi susret reprezentacijom (18. kolovoza 2004.). U Kupu UEFA, za Palermo je zabio 20 golova.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Toni se nakon Palerma preselio u prvoligaša Fiorentinu za 10 milijuna €. U prvoj sezoni, za viole je postigao nevjerojatna 31 pogotka, i postao je jedan od najbolljih strijelaca Serie A ikad. Odveo je klub do četvrtog mjesta i Lige prvaka, no klub je kažnjen zbog skandala iz 2006./07. sezone. Sljedeću je sezonu obilježila njegova ozljeda, no ipak je postigao 16 pogodaka. To mu je ujedno bila i zadnja sezona u talijanskom klubu, jer je njemački div Bayern München ponudio veliku svotu novca za Lucu Tonija, što je pomoglo Fiorentini potkrijepiti financijske dugove.

30. svibnja 2007., član uprave Bayern Münchena, Karl-Heinz Rummenigge, potvrdio je da je Toni potpisao četverogodišnji ugovor s Bavarcimavrijedan 11 milijuna €. 7. lipnja, Toni je predstavljen kao novi igrač Bayerna na pres-konferenciji zajedno sa novopridošlim Franckom Ribéryjem. Toni je dobio dres s brojem devet. U prvoj sezoni, pomogao je klubu “doseći” polufinale Kupa UEFA, kao i naslov prvaka Bundeslige, te osvajanje kupa. Sezone 2008./09., postigao je 13 golova u ligi, ali je zadobio i ozljedu u drugom dijelu sezone.

Nakon posudbe u Romu i sezone provedene u Genoi, Toni odlazi u talijanski Juventus u zimskom prijelaznom roku sezone 2010./2011.

U zimskom prijelaznom roku sezone 2011./2012. Toni odlazi u Dubai, točnije u Al Nassr FC. 5 jula 2013. godine trogodišnji ugovor sa Veronom.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!