NaslovnicaVijestiOtamendi: Manchester Cityju nedostaje Kompany

Otamendi: Manchester Cityju nedostaje Kompany

Defanzivac Manchester Cityja, Nicolas Otamendi, priznao je da njegov tim nije isti bez kapitena Vincenta Kompanyja.

during the  UEFA Champions League Group D match between Manchester City FC and Juventus at the Etihad Stadium on September 15, 2015 in Manchester, United Kingdom.
during the UEFA Champions League Group D match between Manchester City FC and Juventus at the Etihad Stadium on September 15, 2015 in Manchester, United Kingdom.

Belgijski reprezentativac je odigrao samo devet utakmica ove sezone u svim takmičenjima zbog ozljede, a City je u tim utakmicama primio samo tri pogotka i sačuvao mrežu netaknutom u čak sedam utakmica.

Otkako je povrijeđen Kompany, City je pretrpio visoke poraze protiv Liverpoola, Stoke Cityja, a poražen je i od Arsenala, koji im je direktan konkurent za titulu ove sezone.

Otamendi priznaje da je logično da klubu nedostaje Kompany i vjeruje da bi se svaki klub na svijetu mučio bez igrača njegovog kalibra.

“Svi smo bili podvrgnuti nekim kritikama u određenim trenucima ove sezone, ali svakom klubu bi nedostajao Vinny. On je vrhunski igrač, agresivan je na terenu i veliki je gubitak za nas to što je povrijeđen”, izjavio je Otamendi za Independent.

“Nadamo se da će se oporaviti što je prije moguće. Međutim, svako koga trener stavi da igra umjesto njega također igra solidno. Uživao sam u utakmicama koje sam odigrao sa Vincentom, odličan je partner u obrani, posebno se to vidjelo u derbiju protiv Manchester Uniteda i u Ligi prvaka protiv Seville. Vrhunski je igrač i od velike je pomoći kad je na terenu.”

Otamendi je većinu ovosezonskih utakmica odigrao sa bivšim suigračem iz Porta, Eliaquimom Mangalom, u obrani, i smatra da Francuz također ima dosta toga za ponuditi.

“U posljednje vrijeme sam igrao sa Mangalom i on je također vrhunski igrač. Mlad je, ali se razvija kao pravi profesionalac i ima odličan karakter, to se može vidjeti na terenu.”

“Bio je drugačiji kad sam igrao s njim u Portu. Bio je dosta agresivniji, ali se od tada razvio i odlično se uklopio u Premier ligu.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!