NaslovnicaVijestiOtkrivamo nevjerovatan razlog zbog kojeg je Neymar odbio Real Madrid 2011 godine!

Otkrivamo nevjerovatan razlog zbog kojeg je Neymar odbio Real Madrid 2011 godine!

Otkrivamo nevjerovatan razlog zbog kojeg je Neymar odbio Real Madrid 2011 godine! U 2011. godini, svijet je bio zaražen groznicom Neymar i u tom trenutku nije postojao menadžer koji nije želio ovog brazilskog dragulja da ima u svojoj ekipi.

Otkrivamo nevjerovatan razlog zbog kojeg je Neymar

Trebamo biti realni i reći da je danas scenarij prilično isti, jer je 25-godišnjak najskuplji svjetski igrač koji vrijedi 222 milijuna eura, tako da zvijezda Paris Saint-Germaina ima gotovo kultni status u svijetu nogometa.

Tijekom njegovih početaka u Santosu, gdje su se usporedbe s Peleom i Robinhom već uveliko prolazile povlačile, Neymar je bio na meti dva najveća svjetska kluba u tom trenutku kluba; Real Madrida i Barcelone.

Divovi iz La lie po svaku cijenu željeli su dovesti brazilsko čudo od djeteta u svoju ekipu, pregovori su trajali dugo vremena, rat između Reala i Barce bio je na vrhuncu. Na kraju, Barcelona je pobjedila u toj utrci 2013.godinekada je Neymar stigao u Kataloniju za cijenu od 49 milijuna funti, iako je konačna cijena bila veća, ispostaviće se nekoliko godina kasnije.

>> Barry pred obaranjem Giggsovog rekorda, evo kako je Velšanin na to reagovao

Uspio je postati ikona Barcelone čak i pored Lionel Messija i Luis Suareza, te je bio jedan od najzaslužnijih što je Barca osvojila „tripletu“ 2015. godine. No, njegov put u karijeri  mogao je biti sasvim drugačiji, jer je 2011. Real Madrid na čelu sa Jose Mourinho bio veoma blizu potpisivanja tada 19-godišnjeg talenta.

Međutim, njegov prelazak u Madrid je blokiran i razlog je prilično smiješan. Tada je predsjednik Santosa Luis Alvaro Ribiero – koji je napustio tu poziciju 2014. godine rekao da je stav Mourinha o imidžu Neymara neprihvatljiv u ekipi kakav je Real Madrid.

“Ponašanje trenera Real Madrida bilo je žalosno i arogantno, a njegov je stav sličio kolonijalnom mentalitetu”, rekao je Alvaro Ribeiro.

“Uvjerio sam Neymara da ostane tako što sam mu rekao da će ga Jose Mourinho prisiliti da mu promjeni svoju frizuru, koja je tada bila prepoznatljiva u svijetu nogometa. Rekao sam mu da on može raditi sa svojim imidžom šta god poželi te da to nije briga drugih.”

Dakle, glavni razlog bez obzira koliko to smiješno zvučalo, što Neymar nije potpisao za Real bila je njegova  „fauxhawk“  frizura, a nekoliko godina kasnije, ispostavit će se da Mourinho u svojoj ekipi ima igrača sa sličnom stajlingom, Paula Pogbu.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Ljetni transfer rok je završen, trošilo se najviše do sada. Rekordi, što se tiče visine obeštećenja padali su iz dana u dan. Odmah nakon završetka transfer roka, klubovi su se počeli pripremati za onaj zimski, jer ukoliko nisi u toku na nogometnoj tržnici, ne možeš puno očekivati u današnjem nogometu. Donosimo vam neke najzanimljivije transfer glasine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!