NaslovnicaVijestiOtkrivamo: Šta je Roman Abramović rekao igračima nakon otpuštanja Mourinha

Otkrivamo: Šta je Roman Abramović rekao igračima nakon otpuštanja Mourinha

Šta je Roman Abramović rekao igračima nakon otpuštanja Mourinha? Vlasnik Chelseaja Roman Abramović je prisustvovao današnjem treningu na Cobhamu uoči sutrašnje utakmice protiv Sunderlanda. Mourinho je otpušten jučer popodne i ostavio šampione na 16. mjestu samo jedan bod iznad zone ispadanja.

Šta je Roman Abramović rekao igračima

Obraćajući se igračima preko prevodioca, Abramović je rekao da je nerado otpustio Mourinha, ali da nije imao drugog izbora, zbog pozicije u kojoj su se nalazili.

On je dodao da igrači sada imaju novi početak i da ih očekuje hitno poboljšanje.

Chelsea je izgubio devet od svojih 16 utakmica ove sezone i ispali su iz Capital One Kupa, i ako su završili prvi u grupi Lige prvaka, gdje igraju protiv PSG-a u osmini-finala.

Plavci su u razgovorima sa Guus Hiddinkom, on bi vratio na privremeno dok Chelsea ne nađe Mourinhovog nasljednika u ljeto.

Mourinhova smjena došla nekoliko sati nakon treninga, dok su mnogi igrači bili tužni što je otišao, drugi su bili sretni da mu vide leđa nakon javnih kritika ove sezone.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

52-godišnjak je optužio svoje igrače da su ga izdali u ponedeljak navečer nakon poraza od Leicestera. Tehnički direktor Chelseaja, Michael Emenalo je izjavio sinoć da je otkaz Mourinha prvobitno bio zbog neslaganja sa igračima.

“I postoji ogromno suosjećanje pojedinaca zbog toga što je učinio mnogo toga za klub, činjenica je u tome da Chelsea ostaje u nevolji.”

“Rezultati nisu dobri i očigledno je bilo mnogo nesuglasica između trenera i igrača i mislimo da je bilo vrijeme da mi reagujemo.”

“Jedan od najvećih klubova na svijetu je jedan bod od zone ispadanja u Premier ligi, a to nije dovoljno dobro.”

“Svi fanovi Chelseaja, moraju shvatiti da je ovaj klub u nevolji i da se nešto moralo uraditi.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!