NaslovnicaVijestiOtkrivamo sve moguće scenarije: Kako Vatreni mogu na SP? (FOTO ANALIZA)

Otkrivamo sve moguće scenarije: Kako Vatreni mogu na SP? (FOTO ANALIZA)

Otkrivamo sve moguće scenarije: Kako Vatreni mogu na SP? (FOTO ANALIZA)! Vatreni su sami sebi zakomplikovali život. Prije samo četiri kola bili su ubjedljivo prvi u grupi i sve je sugeriralo na to kako ćemo na još jednom velikom takmičenju gledati reprezentaciju Hrvatske. U ključnim momentima proradio je “Balkanski mentalitet” te su uslijedila dva poraza protiv Islanda i Turske, te neriješen rezultat u zadnjem kolu protiv reprezentacije Finske.

Kako Vatreni mogu na SP

Kada bi se kvalifikacije završile sada, Hrvatska bi bez obzira na drugo mjesto u grupi ostala bez nastupa u dodatnim kvalifikacijama. Hrvati trenutno imaju 17 bodova, šest bodova protiv Kosova se ne računa jer je Kosovo posljednje u grupi, te tako na tabeli drugoplasiranih ekipa Hrvatska je najslabija.

Hrvati će se u zadnjem kolu morati maksimalno potruditi, jer su gostovanja u Ukrajini za Hrvate tradicionalno teška. Tri puta su gostovali, dva puta remizirali i jednom izgubili. To su rezultati koji im večeras vjerovatno ne bi donijeli učešće u dodatnim kvalifikacijama.

Prvi i najslabiji scenarijo: Pobjeda Ukrajine

Sa porazom u Ukrajini, reprezentacija Hrvatske se ne bi plasirala u Rusiju, te bi turnir najboljih reprezentacija Svijeta pratili iz svojih domova.

Drugi i najbolji scenarijo: Pobjeda Hrvatske

U slučaju pobjede bilo kojim rezultatom, reprezentacija Hrvatske bi imala minimalno učećše u dodatnim kvalifikacijama. Sa pobjedom u Ukrajini Hrvati bi imali 14 bodova (ako ne računamo bodove protiv Kosova) te bi imali sigurno učećše u playoffu. Hrvatska također može i direktno da se plasira na SP ali uz pobjedu u Ukrajini još zavise od rezultata na susretu Islanda i Kosova. Ukoliko Kosovo pobjedi ili remizira, Hrvatska kao prvoplasirana ekipa ide na Svjetsko prvenstvo.

Treći scenarijo: Remi Hrvatske

Eh, dobro se pripremite. Sa neriješenim rezultatom bez golova, Hrvati bi morali prisluškivati rezultate sa drugih utakmica, ali ovaj scenarijo je u dometu naučne fantastike. Dakle, ukoliko Hrvatska završio susret 0-0, reprezentacija Gruzije bi morala pobjediti Srbiju sa više od dva gola razlike da bi se Vatreni plasirali u dodatne kvalifikacije.

>> Hrvatska u velikim problemima pred utakmicu sa Ukrajinom

Ukoliko Gruzija to ne učini, a teško da će, Hrvati moraju prisluškivati rezultate iz grupe gdje se nalaze BiH i Estonija. U ovom slučaju, BiH moram pobjediti u Estoniji, što je realno za očekivati, dok Grčka mora odigrati neriješeno ili izgubiti od reprezentacije Gibraltara. Skoro pa nemoguće. Narodski rečeno, remi reprezentacije Hrvatske bez golova nikako ne odgovora, te bi vjerovatno ispali iz utrke za SP.

Ukoliko Hrvati remiziraju rezultatima 1-1, 2-2. 3-3 itd. a da pri tome Irska i Vels također remiziraju sa manje postignutih golova, Hrvatska bi se plasirala u dodatne kvalifikacije. Dakle, ukoliko Hrvatska završi susret 1-1, Irska i Vels moraju remizirati rezultatom 0-0 te na taj način Hrvatska ne bi bila najslabija druga reprezentacija.

[su_no1forfootball]

Dakle, sa neriješenim rezultatom Hrvati moraju prisluškivati rezultate sa četiri ostala susreta, te je vrlo, ali zaista vrlo teško očekivati da se poklopi takav scenarijo. I ako Hrvati remiziraju npr. 2-2 a Irska pobjedi Vels ili obratno, tada bi Hrvati morali čekati remi ili pobjedu Gibraltara protiv Grčke.

Jedno je jasno: Hrvati moraju pokazati da su jedna od boljih reprezentacija u Evropi, moraju napraviti iskorak u zadnjem meču, jer sa pobjedom kao što smo rekli idu minimalno u dodatne kvalifikacije. Ukoliko nisu spremni da ispune taj zadatak, te ukoliko se oslone na Gruziju ili Gibraltar, onda i ne zaslužuju plasman na Svjetsko prvenstvo!

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!