OTKRIVEN BIZARAN RAZLOG: Zbog čega će Guerrero propustiti Svjetsko prvenstvo?

Paolo Guerrero, koji je bio pozitivan na doping testu, boriti će se protiv suspenzije FIFA-e s odvjetnikom Lionela Messija. Iskusni napadač kaže da je zabranjena tvar unesena pogreškom, te da nije kriv.

Guerrero propustiti

Već smo izvijestili da je Međunarodni nogometni savez (FIFA) kapetanu Perua Jose Paolo Guerrero kaznio sa jednogodišnjom zabranom igranja jer je iskusani napadač bio pozitivan na doping testu. Guerrero je već propustio mečeved dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a zbog suspenzije će morati propustiti turnir u Rusiji, koji, naravno, posebno boli ovog Peruanca.

Guerrero će se stoga boriti svim sredstvima kako bi suspenzija ukinuta. Angažirao je vrhunski tima odvjetnika, a jedan odvjetnik se ističe,  koji je pravi stručnjak u ovom području, a također je zastupao i Lionela Messija.

>> Transfer glasine: Alex Sandro izabrao klub za nastavak karijere, Chelsea se uključio u borbu za ugrača Monaca, Arsenal pronašao zamjenu za Bellerina

Guerrero će se osloniti na svoju obranu, kako tvrdi, on nije znao da uživa u zabranjenoj supstanci.

„Ja sam ljut, to što mi se dogodilo je nepravda. Porušen je moj ugled. Ne mogu vjerovati da se FIFA tako ponaša prema meni. Nikada u životu nisam uživao drogu. U Peruu čaj sa kokainom je vrlo popularan, možete ga dobiti bilo gdje, čak u hotelu, gdje smo bili. Tu sam vjerovatno pio čaj, koji je sadržavao koku. Pio sam crni čaj s limunom, jer nisam toliko lud da uživam kokain. Nadam se da će sve biti jasno. Moji odvjetnici su već iznijeli dokaze koji govore u moju korist. ”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Oznake: