NaslovnicaVijestiOTKRIVENO: 10 najprodavanijih dresova u 2015. godini

OTKRIVENO: 10 najprodavanijih dresova u 2015. godini

Iako je napustio Premier ligu, Steven Gerrardov dres je najprodavaniji u 2015. godini od svih engleskih nogometaša.

neymar alexis sanchez

Gerrard, koji sada igra u MLS-u za LA Galaxy, nalazi se na sedmom mjestu po prodaji dresova u godini iza nas, prema podacima koje je objavio World Soccer Shop, te je i dalje jedan od najpopularnijih nogometaša današnjica unatoč tome što se povukao iz nacionalnog tima.

Iako nije na nivou na kojem je nekad bio, Gerrard je još uvijek jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, a u MLS-u ima točnost dodavanja od čak 85%. Od igrača iz Premier lige, najviše rangiran je Eden Hazard, koji je prošle sezone izabran za PFA igrača godine, a nalazi se na četvrtom mjestu po prodanim dresovima.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Drugi Englez na listi, a koji također igra u Premier ligi je Harry Kane, koji je sjajno napredovao u zadnje dvije godine u dresu Tottenham Hotspura, te se nalazi na osmoj pozicji. Unatoč lošem startu sezone, Kane se konačno vratio u prepoznatljivu formu u prethodnih nekoliko mjeseci, te ima procenat udaraca u okvir gola od čak 64% ove sezone. Deveti na listi je napadač Manchester Uniteda i kapiten engleske reprezentacije Wayne Rooney.

Bez iznenađenja, najbolja tri igrača na svijetu prema glasovima za osvajača Zlatne lopte, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar, također su se našli na vrhu liste i po prodaji dresova u istom redoslijedu.

Iza najviše rangiranog igrača iz Premier lige Edena Hazarda nalazi se Arsenalov Aleixs Sanchez, a zatim šesti je napadač Paris Saint-Germaina Zlatan Ibrahimović. Top deset zatvara još jedan igrač Arsenala, Mesut Özil.

Top deset najprodavanijih dresova u 2015. godini (prema World Soccer Shop-u):

1. Lionel Messi (Barcelona)
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
3. Neymar (Barcelona)
4. Eden Hazard (Chelsea)
5. Alexis Sanchez (Arsenal)
6. Zlatan Ibrahimovic (PSG)
7. Steven Gerrard (LA Galaxy)
8. Harry Kane (Tottenham Hotspur)
9. Wayne Rooney (Manchester United)
10. Mesut Özil(Arsenal)

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!